iPad Air – o tabletă ușoară, dar puternică

Apple iPad Air reprezintă o tabletă flagship lansată de cunoscuta companie americană în luna octombrie a anului trecut. Tableta reprezintă practic o evoluție a iPad-ului 4, diferențele fiind vizibile în câteva elemente de design. Are un preț de aproximativ 2300 lei (verifică preț actualizat), un preț destul de decent zic eu , având în vedere că discutăm despre o tabletă cu multe dotări tehnice, dar și cu un design extrem de interesant.

În ceea ce privește designul, noul iPad este un fel de iPad Mini mai mare. Una din cele mai mari schimbări de design pentru iPad – uile de 9.7 inch. Are 7.5mm grosime, cu aproximativ 1.9mm mai puțin decât un iPad 4.

Tableta poate fi găsită și în oferta magazinului Altex.

Apple a decis să taie în jur de 8mm din fiecare parte laterală a tabletei, astfel încât au redus lățimea acesteia cu 16mm. Carcasa device-ului este compusă în întregime din aluminiu, o construcție unibody extrem de solidă. Acest gadget este cu 28% mai ușor decât înaintașul său. Cântărește doar 469 de grame. Aderența este excelentă, în unboxing observându-se clar o orientare portrait a terminalului. Marginea superioară și inferioară a ecranului lasă loc suficient pentru amplasarea degetelor, un lucru extrem de util pentru pasionații de jocuri în mod landscape dar și pentru vizionarea clipurilor video. Tableta poate fi găsită atât pe argintiu, cât și pe gri, astfel încât să mulțumească chiar și pe cei mai pretențioși.

Poze cu tableta iPad Air

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

În spatele acestei tablete se regăsește un microfon secundar nou. În partea inferioară se află portul Lightning și difuzoarele. Lateral vei descoperi butoanele pentru volum sub formă de pilulă, dar și butonul Silent. În față este amplasată camera frontală și butonul Home.

Varianta 3G/4G vine cu un slot nano sim. Cea mai mare evoluție în ceea ce privește designul o reprezintă reducerea greutății cu nu mai puțin de 183 de grame. Dacă ar fi să îi dăm echivalentul în telefon mobil, primul la care ne duce gândul este un Nokia Lumia mai greu. Tableta este dotată cu un display de 9.7 inch, cu o rezolutie de 2048X1536 pixeli si cu IPS LCD cu iluminare. O rezolutie neschimbată față de iPad 3 și iPad 4. Ecranul oferă o densitate a pixelilor de 264ppi fiind rezistent la zgârieturi, având un strat oleofobic aplicat.

În interiorul tabeltei găsim un procesor Dual Core 64 bit Apple A7 de 1.4GHz, cu aproximativ 100 MHz mai mult decat in cazul procesorului cu care este dotat telefonul iPhone 5s. Mai putem regăsi și un GPU PowerVR G6430 dar și un coprocesor M7 creat pentru analizarea mișcărilor terminalului.

Aici, Apple a integrat 1GB RAM, o memorie internă de la 16 la 128, o cameră frontală de 1.2 MP și o cameră principală de 5 MP.

În ceea ce privește partea de conectivitate, Apple iPad Air vine cu WiFi 802.11 A/B/G/N, cu ajutorul a două antene LTE într-o variantă celulară, cu Bluetooth 4.0, Glonass și GPS. Bateria acestui device, asigură pe hârtie o funcționare de până la 10 ore, practic însă trebuie testat. Printre alte dotări ale tabletei amintim: giroscop cu 3 axe, busolă si accelerometru.

Pe partea audio, tableta are difuzoare stereo, care ne oferă melodii de înaltă calitate, o voce splendidă dar și un bas excelent. Volumul este unul ridicat, în zona Audio această tabletă îi face concurență unui Nexus 10. tableta este dotata cu un ecran care ne oferă culori vii, imagini luminoase. O tabletă cu adevărat remarcabilă!

Păreri pro şi contra

Pro:

  • elegantă,
  • portabilă,
  • autonomie de până la 10 ore,
  • rezoluție de 2048 x 1536

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

 

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanțe
Display

iPad Air este o tabletă completă, cu un design impecabil, elegant, modern, ce te va antrena în diferite activități, atât productive, cât și de relaxare.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.