Primele impresii despre Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge – disponibil la precomandă

galaxy s7 si galaxy s7 edge

Și iată că a venit și mult așteptatul eveniment de lansare al lui Galaxy S7 și S7 Edge. Acestea au fost lansate duminică seara, în cadrul evenimentului Unpacked organizat în Barcelona. Cele două terminale sunt deja disponibile la precomandă în oferta eMAG. Mai mult de atât primele 100 de precomenzi vor fi însoțite și Samsung Gear VR.

Evenimentul de lansare pentru cele două flagshipuri a fost unul cu adevărat spectaculos, fiind urmărit prin intermediul ochelarilor de realitate virtuală Samsung Gear VR. Dacă în ultimele zile s-au tot făcut speculații referitoare la aspectul și specificațiile noilor vârfuri de gamă din seria Galaxy, iată că a venit vremea să aflăm exact ce noutăți aduc cele două terminale mobile.

Design

Noul Galaxy S7 are o diagonală de 5,1 inch, în timp ce S7 Edge are un ecran de 5,5 inch. Noile flagshipuri vor fi disponibile în 4 nuanțe: gri închis, alb, auriu și argintiu. Cu un design inspirat din modelele anterioare, dar și din aspectul lui Note 5, noile telefoane ascund totuși câteva detalii interesante la interior. De această dată carcasa oferă resitență la apă și la praf(certificare IP 68). Ce înseamnă asta? Poți scufunda telefonul la o adâncime de 1,5 m timp de 30 de minute, fără să pățească nimic. Ecranul este Super AMOLED, cu o rezoluție de 2560 x 1440 pixeli, ce asigură un contrast și o luminozitate ceva mai bune față de modelele de anul trecut.

Specificații tehnice

Noile device-uri Samsung vin cu clot card microSD, ceea ce înseamnă că gigantul corean și-a dat seama că mutarea de anul trecut nu a fost deloc inspirată, ba chiar a nemulțumit o mare parte dintre utilizatori. Așadar capacitatea de stocare poate suferi un upgrade oricând în funcție de nevoile tale. Sistemul de operare folosit este evident Android v6.0(Marshmallow) și are două tipuri de procesoare, în funcție de piață: Qualcomm Snapdragon și Exynos Octa-Core, ce vin cu un sistem de răcire lichid. Acestea sunt de altfel și primele telefoane care dispun de această tehnologie. Puterea procesorului este susținută de memoria RAM de 4 GB.

Camera

La acest capitol, Samsung vine cu îmbunătățiri considerabile, dotând cele două vârfuri de gamă cu cea mai bună cameră montată până acum pe un smartphone. Sună pompos? Ei bine, cel puțin în teorie sună spectaculos. Camera este mai rapidă cu 30% față de S6, face autofocul aproape instant, chiar și pe întuneric. La acest capitol depășește performanțele lui iPhone 6S. Are o diafragmă de 1,7, ce permite să intre mai multă lumină.

Baterie

În ceea ce privește autonomia, aceasta primește un boost considerabil, S7 vine cu o baterie de 3000 mAh, în timp ce S7 Edge încorporează o baterie de 3600 mAh. De această dată bateria se încarcă mult mai repede față de modele mai vechi, oferind posibilitatea unui gaming de aproximativ 6 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.