Elon Musk lansează implantul care conectează creierul uman la calculatoare

Dacă până acum câțiva ani filme precum Transcendence păreau a fi de domeniul SF și nu ai fi crezut că vreodată mintea omului ar putea fi conectată la un calculator prin intermediul unor implanturi speciale, se pare că acest aspect este pe cale să se schimbe cât de curând.

neuralink

Elon Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX vine cu un nou proiect ambițios, denumit Neuralink, ce își propune să conecteze calculatoarele cu mintea umană, cu scopul de a-l ajuta pe om să țină pasul cu inteligența artificială.

Compania, a cărei prezență nu a fost confirmată deocamdată, își propune să realizeze device-uri care ar putea fi implantate în creierul uman, cu scopul de a-l ajuta pe acesta să își îmbunătățească memoria sau puterea de procesare. Potrivit lui Musk, pe măsură ce inteligența artificială se dezvoltă, oamenii vor fi nevoiți să compenseze slăbiciunile biologice pentru a putea face față noilor tehnologii.

Implantul este gândit nu doar ca omul să poată asimila mult mai multe informații într-un timp relativ scurt, ci se pare că acesta ar oferi și posibilitatea descărcării amintirilor și cunoștințelor acumulate. Rămâne de văzut totuși câți dintre noi vom fi deschiși la ideea de a deveni practic niște cyborgi. Pe mine deja mă trece un fior la gândul acesta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.