IGTV – platforma Instagram dedicată materialelor video în mod portrait

IGTV

Nu de puține ori mi-a fost dat să văd că se filmează cu telefonul în modul portrait. Problema apărea ulterior, când persoana respectivă realiza că de fapt filmarea nu este ceea ce ar trebui să fie. Ei bine, de acum, Instagram susține modul de filmare portrait prin noua aplicație ce poartă numele de IGTV.

Serviciul este doar pentru telefoanele mobile, nu și în varianta web, iar acest aspect este lesne de înțeles de ce. Nu știu câți utilizatori ar prefera să vadă filmulețe în modul portrait pe un desktop PC. Ca să nu mai amintesc și de faptul că Instagram este accesat cu precădere de pe mobil.

IGTV este o nouă platformă pentru creatorii de conținut. Nu este potrivită pentru orice tip de conținut, ci mai degrabă aș spune că s-ar potrivi vloggerilor, trainerilor, celor ce realizează tutoriale de make-up. Cu toate acestea, am văzut destul de multe filmulețe ce implică mai multe persoane, mai multe planuri, am văzut și filmulețe de cooking, care din punctul meu de vedere sunt mai potrivite pentru modul landscape, însă înțeleg faptul că vorbim de un nou canal de promovare, ce nu poate fi ignorat.

Instagram a depășit anul acesta 1 miliard de utilizatori. Așadar, dacă avem o nouă platformă la dispoziție, cu siguranță creatorii de conținut trebuie să fie prezenți și aici. Important este ca fiecare utilizator să găsească forma potrivită pentru a-și posta conținutul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.