HUAWEI Watch D – cât de bun este smartwatch-ul care măsoară tensiunea și face EKG?

Tot în cadrul MWC am văzut și smartwatch-ul Huawei Watch D, care sper să ajungă anul acesta și la noi în țară, căci mi s-a părut un device cu adevărat util, ce știe să monitorizeze starea de sănătate a utilizatorului. Și când spun asta nu mă refer la puls, stres sau saturație. Ci vorbesc de măsurare a tensiunii arteriale sau EKG. 

Lansat în decembrie pe piața din China, se pare că device-ul se bucură de mare succes din ce am înțeles de la reprezentanții Huawei. 

Funcția de monitorizare a tensiunii arteriale se bazează pe același principiu ca un tensiometru adevărat. Are o pompă de dimensiuni reduse, care se regăsește sub cureaua din silicon care măsoară destul de precis tensiunea arterială. Eu i-am testat funcția și rezultatul indicat a fost în parametri știuți de mine. 

Am încercat și funcția EKG, însă rezultatul indica o eroare. Posibil ca aici să mai fie ceva de lucru. Din câte am văzut în aplicație reușise să facă EKG-ul câtorva persoane în ziua respectivă. 

Watch D are carcasă din aluminiu și cântărește 40,9 g fără curea. Vine cu certificare IP68 de rezistență la apă și la praf. Ecranul este un AMOLED de 1,64 inch, cu rezoluție 456 x 280 pixeli și are o autonomie de până la 7 zile. 

Smartwatch-ul rulează sistemul de operare HarmonyOS 2.0. 

Telefonul vine și cu funcțiile de fitness care se regăsesc și pe celelalte smartwatch-uri HUAWEI. vine în două variante de culoare: negru și argintiu. Asigură peste 70 de moduri de antrenament.

Prețul smartwatch-ului este de aproximativ 470 de dolari în China. Acum rămâne de văzut la ce preț va veni în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.