În urmă cu o săptămână, odată cu lansarea lui Huawei P60 Pro(review-ul lui complet îl găsești aici), compania anunța la nivel global și noile smartwatch-uri Huawei Watch 4 și Huawei Watch 4 Pro.
Smartwacth-urile afișează un design masculin, robust. Cu un ecran din sticlă de safir, cele două smartwatch-uri vin în două variante: cu curea din titaniu și curea de piele și oferă o autonomie grozavă de până la 21 de zile în modul Ultra Power. Noua serie primește și o mulțime de watch-face-uri noi, unele de tip planetă, foarte interesante și atractive.
Pe lângă aceste detalii, noutatea despre care nu s-a detaliat la lansarea din Munchen este că noua serie de smartwatch-uri va putea monitoriza și glicemia utilizatorului. Huawei a confirmat în mod oficial funcția aceasta care probabil va fi cireașa de pe tort în momentul lansării, căci un astfel de dispozitiv ar putea ajuta bolnavii de diabet sau cei predispuși la diabet să-și țină sub control glicemia și să ia măsurile necesare atunci când au un spike glicemic. În mod normal glicemia poate fi urmărită în momentul de față cu un glucometru, ce fie presupune analizarea unei picături de sânge recoltată din deget, fie ceva mai avansat printr-un senzor de glicemie care se fixează pe piele și permite utilizatorului analiza constantă a glicemiei.
Huawei Watch 4 aduce o metodă mai comodă și non-invazivă de monitorizare a glicemieipe, care oferă avantaje semnificative față de metodele tradiționale. Acesta constă într-un senzor (despre care încă nu știm prea multe), amplasat pe partea din spate a ceasului, care monitorizează nivelul de glucoză din sânge în timp real și transmite datele către ceas. Astfel, utilizatorii pot urmări în mod constant nivelul de glucoză și pot primi alerte în cazul în care acesta este prea ridicat sau prea scăzut.
Smartwatch-ul nu este un dispozitiv medical, iar datele oferite de el sunt doar pentru referință, nu un diagnostic.
Aștept să se lanseze și la noi în țară pentru a-l testa. Sunt tare curioasă cum funcționează și care este acuratețea datelor oferite. Funcția mi se pare super utilă și cred că este grozav că avem astfel de dispozitive din ce în ce mai inteligente, cu funcții tot mai utile pentru cei predispuși către anumite afecțiuni.