Huawei P30 Pro vs Google Pixel 3XL – camera test!

De mai bine de două săptămâni, Huawei P30 Pro este daily driverul meu(îl testez în cadrul programului Orange Smartphone Tester) și în toată această perioadă i-am tot testat camera și pot spune că într-adevăr, nu degeaba ocupă locul 1 în clasamentul celor de la DxOmark. Ansamblul de camere de pe spatele telefonului, întrece orice așteptări, chiar și în condiții slabe de luminozitate. Mai știți vreun telefon care să facă treabă bună inclusiv la capitolul acesta? Exact…Google Pixel 3XL.

Împreună cele două telefoane, au 8 camere. P30 Pro vine cu un ansamblu de 4 camere pe spate și una frontală pentru selfie, în timp ce Google Pixel 3 XL deține o cameră principală și două găzduite de notch-ul gigantic din față.

Pentru că Pixel 3 XL este telefonul despre care întotdeauna am susținut că stă cel mai bine la capitolul cameră, am zis că merită să vedem o comparație între camera acestuia și cea a lui Huawei P30 Pro, telefonul revoluționar al chinezilor. Așa că am realizat un test comparativ între cele două terminale mobile și iată ce a ieșit:

Și începem cu o comparație între două fotografii în condiții optime de luminozitate. Ambele sunt foarte reușite, detaliile sunt redate destul de bine. În fotografia realizată de Huawei P30 Pro culoarea roșie a autocarului este mai intensă decât în realitate, în timp ce Pixel 3 XL o redă cum trebuie.

Cele două fotografii sunt realizate la ceas de seară. După cum se vede cele două telefoane redau culorile foarte diferit, iar Pixel 3XL este cel care reușește să redea realitatea.


După cum se vede, ambele fotografii sunt foarte bune, însă P30 Pro redă mai multe detalii față de Pixel. Copacii sunt mult mai detaliați în prima fotografie.

Continuăm cu o serie de de fotografii, realizate în miez de noapte. Se observă cu ochiul liber faptul că Huawei redă mult mai bine detaliile, stelele, cerul, vegetația, pe când Pixel 3XL realizează o fotografie cu mult zgomot de imagine.

Aici avem două portrete reușite. Delimitarea între fundalul blurat și subiect este bine realizată. Pe Huawei P30 Pro culorile sunt puțin mai saturate, dar nu mă deranjează deloc acest aspect. Totuși în ceea ce privește portretele, favoritul meu rămâne în continuare Pixelul. Efectul de bokeh îmi place mult mai mult aici.

Alt set de fotografii în condiții slabe de luminozitate. Aparent aș spune că cerul este mai bine redat pe Google Pixel 3 XL, însă, la o privire mai atentă, P30 Pro reușește să surprindă chiar și faptul că în spatele căsuțelor se conturează silueta unor copaci, aspect ce în fotografia 2 nu se distinge. Totodată, P30 reușește să redea cu o acuratețe mai mare corpurile de iluminat(vezi felinarul din dreapta).

M-am concentrat în special pe fotografia în condiții slabe de luminozitate și este lesne de înțeles de ce. În situația de mai jos, vedem două fotografii bune, însă la apropiere, copacii sunt mai bine redați cu Huawei P30 Pro, detaliile sunt mai clare, se vede mai bine conturul beculețelor.

Ambele telefoane sunt fantastice, iar în ceea ce privește camerele foto, clar excelează, doar că trebuie să recunoaștem, Huawei a dat lovitura de data aceasta. Ansamblul de camere, își face treaba extrem de bine. În ultimele 12 luni se vede că Huawei a lucrat mult la camera telefonului, și a venit pe piața cu un telefon ce rescrie limitele fotografiei în condiții slabe de luminozitate. Găsiți și alte detalii în review-ul telefonului aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.