Huawei P10 – primele impresii despre flashipul atractiv

Huawei P10

Huawei P10 este unul dintre smartphone-urile vedetă ale târgului Mobile World Congres de anul acesta, însă nu vine cu diferențe notabile față de versiunea anterioară. Este ceva mai rapid și are un design mai atractiv, de această dată modelul vine nu doar în variantele clasice de culori(argintiu, auriu, negru, alb și roz), ci este disponibil și pe nuanțele de Greenery(verde) și Dazzling Blue(bleumarin), două culori interesante, ce atrag din prima clipă. În plus, telefonul vine cu două versiuni de carcase metalice, cea clasică și fină și una nouă cu o granulație foarte mică, ce conferă o senzație plăcută la atingere și o aderență foarte bună. Va mai fi și o variantă din ceramică, pe alb și negru.

Display-ul de 5,1 inch este protejat cu sticlă Gorilla Glass 5 și are o rezoluție de 1440 x 2560 pixeli. Pe spate păstrează camera duală produsă în parteneriat cu Leica, dar umblă puțin la specificațiile tehnice, senzorul de 12 MP este color, iar cel de 20 MP este monocrom. Rezultatul? Imagini mai realiste și culori mai naturale. Camera include stabilizare optică, autofocus laser și nu iese în relief, ci este la nivelul carcasei. Folosește o lentilă Summarit cu F2.2, ce face ca device-ul să surprindă fotografii luminoase și destul de detaliate. Camera fontală de 8 MP este rrealizată tot în parteneriat cu Leica și are o lentilă F 1.9 și este capabilă să obțină rezultate destul de bune și în condiții de luminozitate slabă.

Poze făcute cu Huawei P10:

poza cu huawei P10
poza cu huawei P10
poza cu huawei P10 camera frontala
poza cu huawei P10 camera frontala

Are un procesor Octa-Core Kirin 960, tactat la o frecvență de 2,3 Ghz. Memoria RAM este de 4 GB, iar memoria internă de 64 GB de stocare, însă poate fi suplimentată printr-un card MicroSD de 128 GB. Bateria este de 3200 mAh, iar flagshipul dispune de încărcare rapidă la 4,5A și 5A.

Prețul? Cam piperat, 600 euro, iar în magazine va ajunge în 2 săptămâni. Per total flagshipul atrage nu doar prin design-ul premium, ci și prin specificațiile de top. Totuși mi-aș fi dorit ca prețul să fie ceva mai accesibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.