HUAWEI nu se mai află în „top 5” cei mai mari producători de telefoane din China!

Când vine vorba de tehnologie, lucrurile se mișcă cu o rapiditate fantastică. Dacă în urmă cu aproximativ 2 ani HUAWEI avea mari șanse de a ajunge pe locul 1 în topul producătorilor de smartphone-uri, iată că măsurile luate de guvernul Trump împotriva companiei, au schimbat traiectoria gigantului chinez pe această nișă.

După ce a părăsit topul celor mai mari producători de smartphone-uri din lume, mai nou, HUAWEI nu se mai regăsește nici în China între primele 5 preferințe ale utilizatorilor.

Potrivit unui studiu de piață IDC, pentru al doilea trimestru al anului 2021, compania chineză ar fi fost depășită chiar și de fostul său brand secundar, Honor, care de asemenea se află în scădere față de anul trecut.

În principiu, nu lipsa serviciilor Google a dus la aceste rezultate, ci faptul că producătorul nu a mai putut produce noi cipuri, precum și interdicția cu privire la antenele 5G pentru smartphone-uri. Din cauza aceasta, HUAWEI a redus producția de smartphone-uri, iar interesul pentru modelele producătorului evident, a scăzut.

Mă așteptam la acest aspect, dat fiind că în ultimele luni, HUAWEI s-a concentrat mai mult pe dezvoltarea altor nișe, lăsând cumva în urmă partea de smarphone-uri unde concurența a devenit tot mai acerbă. Rămâne de văzut dacă odată cu lansarea lui P50, clasamentele se vor mai schimba puțin sau nu.

Deocamdată, iată clasamentul pentru trimestrul al 2-lea 2021:

1. Vivo – 18,6 milioane unități (23,8% din piață)
2. Oppo – 16,5 milioane unități (21,1% din piață)
3. Xiaomi – 13,4 milioane unități (17,2% din piață)
4. Apple – 8,6 milioane unități (10,9% din piață)
5. Honor – 6,9 milioane unități (8,9% din piață)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.