HUAWEI FreeBuds 4i – căștile in ear cu autonomie de vis și un preț super atractiv!

Dacă ați tras cu ochiul la postările de pe rețelele de socializare din ultima perioadă, probabil ați văzut că avem la test HUAWEI FreeBuds 4i, noile căști True Wireless Stereo ale producătorului. De vreo săptămână le testez, iar astăzi a venit momentul să vă spun care este părerea mea despre ele și ce îmbunătățiri aduc față de generația anterioară. Apropo review-ul căștilor FreeBuds 3i îl găsiți în descriere.

Unboxing 

Vin într-o cutie albă, însoțite de un cablu de încărcare USB-A, la USB-C, cărticele și încă două perechi de dopuri din silicon, mărimea S și L, astfel încât căștile să se potrivească oricărei dimensiuni a urechii, să asigure o fixare perfectă și un confort maxim. Ca idee, dopurile din silicon pe care căștile le folosesc de când deschizi cutia, au mărimea M. Așadar nu ai doar mărimi extreme, ci și opțiunea de mijloc, pentru a nu pune în niciun fel presiune pe canalul auditiv, ci pentru a te bucura de ce au mai bun de oferit aceste căști. Nu vei găsi încărcător în pachet, așa că le vei încărca la laptop, baterie externă sau orice alt încărcător de priză.

Design

FreeBuds 4i au un design fin, minimalist, potrivite pentru a le strecura în buzunar sau geantă. Căștile sunt disponibile în 3 nuanțe: Ceramic White, Carbon Black și Red. Noi am primit varianta pe alb, cea care îmi place cel mai mult de altfel. Căștile vin frumos așezate într-un case lucios, potrivit atât pentru a nu le pierde, cât și pentru a le încărca. Ca și la generația anterioară, case-ul este la fel de simplu, forma lui suferă ceva modificări, este oval, portul de încărcare USB-C se regăsește la bază. Din păcate nici de această dată nu avem încărcare wireless.

Capacul carcasei este magnetic. Odată deschis, căștile se activează și se vor conecta în mod automat la orice device din apropiere pe care îl vor recunoaște. Căștile sunt fixate bine în locașurile lor. Magneții puternici le împiedică să alunece din case, iar poziția nu ai cum să le-o încurci, magneții se vor respinge. Sunt rotunjite și cântăresc 5,5 g fiecare. O îmbunătățire considerabilă, vedem pe parte de autonomie, căci FreeBuds 4i găzduiesc la interior câte o baterie de 55 mAh per cască, oferind astfel o autonomie extrem de generoasă, până la 10 ore de playback cu funcția Active Noise Concellation oprită sau aproximativ 7,5 h de playback cu funcția pornită. Case-ul are și el o baterie de 215 mAh, ce oferă un plus de autonomie de până la 22h de playback.

Căștile sunt super confortabile. Se așează foarte bine în urechi și nu crează niciun disconfort chiar și în cazul unei purtări continue de 4-5 ore. 

Împerecherea cu telefonul și aplicația Ai Life

De împerecheat se împerechează ușor cu orice device prin Bluetooth.  Deschizi capacul, apeși lung butonul din lateral și te conectezi la ele cu device-ul dorit. În cazul în care ai un telefon sau o tabletă Huawei cu minim EMUI 10, atunci căștile vor putea fi împerecheate mult mai ușor afișând un popup pe care îl vei revedea la fiecare reconectare. Odată cu acest pop-up va fi afișată și starea bateriei, pe fiecare cască în parte, dar și pentru case. 

Totodată ai la dispoziție și aplicația Ai Life, pentru telefoanele cu Android, ce permite câteva customizări ale căștilor. Din aplicație ai posibilitatea să optezi pentru activarea sau dezactivarea zgomotului de fundal, căci aceste căști beneficiază de funcția Active Noise Cancellation sau poți activa modul Awareness, pentru a te asigura că rămâi conectat la ceea ce se petrece în jurul tău.

Comenzile rapide pot fi și ele personalizate după dorințele utilizatorului. Dubla atingere a căștii, oferă posibilitatea de a opta pentru acțiuni diferite per cască. Poți alege de la redare/pauză, răspuns/respins, controlul melodiilor și activarea asistentului virtual. Eu am setat casca stângă pentru Redare/Pauză, iar casca dreaptă pentru răspuns/respins. A durat ceva pana m-am obișnuit să nu mai confund care cască e pentru una, care e pentru alta. Tot aici, la partea de comenzi rapide, ai posibilitatea de a controla funcția de noise cancellation printr-o apăsare lungă. Mi-a plăcut faptul că FreeBuds 4i au un control tactil bun, chiar foarte bun și asta datorită senzorului capacitiv de atingere. Ca și la generația anterioare, volumul nu-l vei putea controla din căști, ci doar din telefon, respectiv tabletă. Aplicația oferă și funcția Smart Wear Detection, care se folosește de un senzor infraroșu pentru detectarea momentului în care utilizatorul folosește căștile. La ce folosește funcția? De exemplu atunci când asculți muzică și scoți căștile din urechi, muzica se întrerupe, repornind iarăși în momentul în care ele sunt așezate din nou în ureche.

Ai Life îți pune la dispoziție și informații cu privire la autonomia fiecărei căști, precum și a case-ului.

Active Noise Cancelling funcționează foarte bine pentru o pereche de căști True Wireless Stereo din categoria aceasta de preț, eliminând destul de bine zgomotul de fundal. 

Sunet

Sunetul este bun, echilibrat. Difuzoarele dinamice de 10mm le fac potrivite si pentru muzică, podcasturi, precum și pentru convorbiri telefonice, unde oferă o experiență peste așteptări. 

Autonomie

Autonomia este unul dintre capitolele la care căștile excelează. FreeBuds 4i oferă o autonomie de până la 10 h de redare muzicală, cu funcția Active Noise Cancelling oprită, iar o încărcare de doar 10 minute îți asigură 4 h de utilizare. Încărcarea full a căștilor durează aproximativ o jumătate de oră.

Preț și disponibilitate

-eMAG – 399 lei

Concluzie

Concluzie Huawei FreeBuds 4i sunt fără doar și poate o pereche de căști excelente în categoria aceasta de preț. Sunt wireless, au ANC, sunetul este excelent, sunt confortabile, au o autonomie de vis, iar prețul de aproximativ 400 lei este mai mult decât atractiv. Nu au rezolvat chiar toate neajunsurile generației anterioare. Nu au wireless charging, controlul volumului din cască sau din aplicație lipsește, nu sunt rezistente la apă, dar pentru prețul atât de bun la care le găsești, eu zic că Huawei a făcut o treabă bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.