Huawei a depășit Apple și devine al doilea producător de smartphone-uri din lume!

Potrivit IDC, The International Data Corporation, în trimestrul II al lui 2018, producătorii de echipamente de telecomunicații inteligente au ajuns la cifra de 342 milioane de unități trimise în magazine. Cifrele arată o scădere cu 1,8% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, cu 6,2 milioane de unități mai puțin.

IDC-2018

Tot în această perioadă, Huawei a ajuns la cifre record, 54,2 milioane de telefoane, trimise în magazin, reușind astfel să surclaseze compania Apple. Gigantul chinez a ajuns să dețină 15,8% din cota de piață globală și 27% din piața chineză, situând Huawei pe locul 2 la nivel mondial. Este pentru prima dată în ultimii 8 ani când Apple nu se situează pe unul din primele două locuri. Acum, gigantul din Cupertino ocupă poziția a 3-a în clasament, cu 41,3 milioane de unități ajunse în magazin și o cotă de 12,1% la nivel mondial.

„Creșterea continuă a companiei Huawei este cel puțin impresionantă, așa cum este și abilitatea acesteia de a se deplasa pe piețe unde, până de curând, marca a fost în mare parte necunoscută.” declara Ryan Reith, vicepreședintele diviziei Worldwide Mobile Device Trackers din cadrul IDC.

Samsung își păstrează în continuare statutul de lider în clasament, cu un număr de 71,5 milioane de unități vândute și o cotă de piață de 20,9%, asta deși a înregistrat o scădere cu 10,4% unități expediate în magazine față de anul trecut. În 2018, Galaxy S9 și S9 Plus s-au vândut într-un număr mai mic comparativ cu modelele S8 și S8 Plus și asta cel mai probabil datorită faptului că utilizatorii generației din 2017 nu au fost convinși că merită să facă upgrade-ul la noile telefoane. Luna aceasta urmează să se lanseze și Galaxy Note 9, așa că se presupune că vânzările vor crește semnificativ, cu atât mai mult că lansarea vine înainte ca Apple să-și anunțe noul iPhone.

Și dacă primele locuri sunt ocupate de Samsung, Huawei și Apple, locurile 4 și 5 sunt ocupate de Xiaomi și Oppo, companii care au crescut rapid și frumos în doar câțiva ani de activitate. În ritmul acesta, sunt convinsă că în câțiva ani și OnePlus va ocupa una din primele poziții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.