Huawei ASCEND P6 – smartphone-ul ultra slim

Huawei ASCEND P6 este un smartphone decent, care încă se prezintă bine, deși a fost lansat cu ceva timp în urmă. La un preț de aproximativ 1029 lei (verifică preț actualizat), se poate spune despre modelul Huawei că, deşi a avut dotări high-end la lansare, acum acestea pot fi trecute cel mult în clasa upper mid-range.

Smartphone-ul poate fi găsit și în oferta magazinelor Quickmobile și Evomag.

Designul are un finisaj premium, având o calitate superioară. Se observă astfel marginile din aluminiu, textura metalică de pe capacul mat și liniile rotunjite din partea de jos, aflate în contrast cu aspectul general ascuțit ce duce spre designul Xperia de la Sony. La momentul apariției, în 2013, acesta era cel mai subțire de pe piață și încă își păstrează un loc onorabil. Dacă subțire înseamnă compact și performant, atunci modelul stă foarte bine la acest capitol. Senzația la ținerea în mână diferă însă de la un caz la altul. Având un aspect slim dus la extremă, unii utilizatori îl vor găsi foarte ușor de folosit, în timp ce alții vor susține că au impresia că îl vor scăpa mereu din mână. Modelul are dimensiunile de 65.5 x 132.65 x 6.18 mm și o greutate de doar 120 de grame, păstrând un raport foarte echilibrat. Carcasa este disponibilă pe negru.

Poze cu smartphone-ul

Huawei Ascend P6

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Designul are totuși părțile sale ciudate. Cel mai ciudat aspect este reprezentat de jack-ul pentru căști care e situat în extremitatea dreaptă, în partea de jos. Acesta este, în plus, acoperit cu ajutorul unui ac metalic pe care mai mult decât probabil nu îl vei folosi.

Ecranul are 4.7 inch, fiind unul de dimensiuni medii, iar rezoluția de 720 x 1280 pixeli oferă acestuia o densitate de aproximativ 312 ppi, raportul fiind unul decent. Deși nu poate concura cu display-uri cu rezoluţia de 1080p, ecranul exploatează foarte bine dotările sale. Acesta este de tip IPS, are unghiuri bune de vizualizare și reproduce fidel culorile, păstrând în același timp o claritate bună. Este de remarcat faptul că ai la dispoziție posibilitatea reglării temperaturii culorilor din setări, lucru foarte rar întâlnit în cazul smartphone-urilor.

Privind partea tehnică, performanța telefonului este susținută de un procesor Quad Core Huawei K3V2 de 1.5 GHz.  Acesta permite o utilizare fără lag a meniului și a majorității aplicațiilor. În jocuri noi cu cerințe ridicate, performanța  scade destul de mult. Procesorul este însoțit de o memorie RAM de 2 GB și un chip grafic Vivante GC4000.  Memoria internă este de 8 GB, fiind destul de mică pentru utilizatorii iubitori de muzică sau jocuri. Capacitatea de stocare poate fi însă extinsă până la 32 GB prin intermediul unui card microSD.

Sistemul de operare este Android 4.2 Jelly Bean, acesta curgând destul de lin pe ecranul de 4.7 inch, având totodată posibilitatea update-ului la Android 4.4 KitKat. Modelul este dotat cu GPS și are toate funcțiile standard (accelerometru, busolă, senzori etc).

În ceea ce privește partea foto, camerele au 8 și 5 MP, fiind echilibrate. Camera principală e dotată cu blitz și senzor de iluminare. Fotografiile realizate au o calitate bună, fiind clare și în culori vii, iar selfie-urile ies la fel de bine. În ceea ce priveşte bateria, aceasta are o capacitate de 2000 mAh, asigurând o autonomie medie.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • Design ultra slim de calitate
  • Echilibru general al dotărilor

Contra:

  • Performanță ceva mai mică în jocuri noi

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.5
Display - 8.4
Performanțe - 8.7

8.5

O alegere irezistibilă

Huawei Ascend P6 este un smartphone cu un design ultra slim, ce te va cuceri încă de la prima utilizare, cu funcțiile lui destul de interesante.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.