Huawei ASCEND P2 – smartphone-ul mid-range

Huawei a evoluat rapid pe piață, trecând de la stadiul de brand no-name la cel de brand cu o gamă variată de produse, pe toate gusturile și buzunarele. Huawei ASCEND P2 este un smartphone cu dotări ce trec de clasa mid-range, păstrând totuși un preț decent. Smartphone-ul poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 1099 lei(verifică preț actualizat). Raportul calitate-preț este unul bun. Modelul oferă un pachet general atractiv, depășind pe alocuri clasa mid-range. Dacă memoria RAM era ceva mai ridicată, configurația ar fi permis competiția cu modele din clase superioare. În situația de față smartphone-ul are un randament bun, dar care nu îl ajută atât de mult să se remarce.

Designul este caracterizat de profilul ultra slim și colțurile drepte. Designul inspiră performanța și energia. Având dimensiunile de 136.2 x 66.7 x 8.4 mm, telefonul este ușor de ținut în mână și de controlat. Smartphone-ul are o greutate de 122 de grame. Carcasa este disponibilă pe negru, aspectul fiind unul elegant.

Poze cu telefonul

Huawei ASCEND P2

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 4.7 inch și este de tip LCD IPS Multitouch. Protecția acestuia este asigurată de suprafața Corning Gorilla Glass 2. Imaginile sunt redate la o rezoluție 720 x 1280 de pixeli, densitatea fiind de aproximativ 490 ppi.

Configurația oferă un randament bun per ansamblu, deși dotările par ușor eterogene. Modelul este dotat cu un procesor Quad-core de 1.5 GHz care ar fi putut fi mult mai bine exploatat prin alăturarea unei memorii mai bune. În momentul de față configurația cuprinde o memorie RAM de 1 GB. Sistemul de operare este Android 4.1.2 Jelly Bean. Vei putea rula fără probleme jocuri și aplicații recente, dar experiența ar fi putut fi mult mai fluidă, mai ales la acest nivel de preț.

Memoria internă este de 16 GB și poate fi extinsă până la 64 GB prin intermediul unui card microSD. Memoria internă este foarte generoasă.

Calitatea camerelor foto aduce puncte în plus pe partea multimedia. Astfel, modelul este dotat cu o cameră principală de 13 MP și una secundară de 1.3 MP. Fotografiile făcute cu camera principală au o rezoluție de 4128 x 3096 de pixeli și beneficiază  de blitz, autofocus, geotagging, HDR și funcții pentru detectarea chipurilor și zâmbetelor. Fotografiile pot fi editate în detaliu. Videoclipurile au o calitate de 1080p la 30 fps.

Vei putea reda fișiere video și audio în diferite formate. Modelul beneficiază și de radio FM.

La nivelul conectivității găsim un port microUSB și un port jack de 3.5 mm. Ai la dispoziție și tehnologiile Bluetooth 4.0 și NFC pentru transferul de fișiere fără cablu, precum și tehnologia Wi-Fi 802.11 a/b/g/n pentru conexiunea la internet. Aceasta se poate stabili și prin GPRS.

Printre funcțiile de care dispune smartphone-ul se numără accelerometrul, giroscopul, senzori de proximitate și de lumină, o busolă și GPS  cu suport A-GPS și GLONASS.

Autonomia este susținută de o baterie de 2420 mAh, fiind una foarte bună. O încărcare ar trebui să fie suficientă pentru cel puțin o zi de utilizare.

Păreri pro şi contra

Pro

  • elegant,
  • cameră de 13 MP,
  • corning Gorilla Glass 2

Contra

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9
Display - 8.1
Performanțe - 8.4

8.5

O alegere inspirată

Huawei ASCEND P2 este un smartphone destul de elegant, cu un raport calitate-preț excelent, ce te va ajuta să obții niște fotografii foarte bune.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.