HUAWEI AppGallery – disponibil pentru toate telefoanele cu Android!

Începând cu luna decembrie, magazinul de aplicații HUAWEI AppGallery devine disponibil pentru toți utilizatorii de telefoane cu Android, punându-le la dispoziție gratuit, zeci de mii de aplicații locale și internaționale.

Dezvoltat într-un an de zile, mai exact din momentul lansării lui Mate 30 Pro(primul telefon Huawei, care venea fără serviciile Google, asta ca urmare a conflictului dintre Huawei și SUA), HUAWEI AppGallery este astăzi un magazin de aplicații în toată regula. Găsim aici aplicații din categoriile Banking(Banca Transilvania, Pago, BCR, MobilPay), Gaming(Asphalt 9), Știri(Știrile ProTV, Digi 24), Shopping(Lajumate.ro, OLX, Okazii.ro) Divertisment(Cinemagia, AntenaPlay) și Educație(Learn English, French, German).

Nu e ușor să concurezi cu Play Store, un magazin de aplicații ce are deja o vechime de 8 ani de zile, însă Huawei dă dovadă de spirit de competiție, dar și de curaj aș putea spune și se aventurează în această cursă nebună. Se străduie să recupereze avansul dobândit de Google, făcând investiții colosale în propriul univers de aplicații și de acum HUAWEI AppGallery devine disponibil nu doar pentru utilizatorii de smartphone-uri Huawei, ci pentru orice utilizator de Android. În cazul în care nu ai avut ocazia să interacționezi cu magazinul de aplicații al producătorului chinez, iată ce oferă acesta.

Beneficii

Pe lângă accesul la miile de aplicații din magazinul virtual, periodic poți participala concursurile organizate aici, având astfel posibilitatea să câștigi diferite premii interesante. Ca să-ți faci o idee mai exactă, din septembrie 2019 și până în septembrie 2020, concursurile desfășurate în HUAWEI AppGallery au numărat peste 25.000 de câștigători, iar premiile au însumat o valoare totală de aproximativ 1.500.000 euro. Printre aplicațiile cele mai descărcate în timpul campaniilor se numără: Jerry's Pizza, eJobs.ro, Știrile ProTV, Tinder, TIDAL, AntenaPlay, Card Sodexo Romania și George Romania

În ceea ce privește securitatea, aici magazinul oferă procesul de revizuire în patru pași, incluzând chiar verificarea numelui real al dezvoltatorului, astfel încât utilizatorul să se simtă cât mai în siguranță în fiecare moment.

De unde descarc HUAWEI AppGallery?

Pentru magazinul virtual de aplicații, poți accesa appgallery.huawei.com sau link-ul acesta https://appgallery.huawei.com/#/app/C27162 și dați download AppGallery. Simplu și rapid.

Interfața HUAWEI AppGallery

Bun, acum că avem și HUAWEI AppGallery pe telefon, hai să discutăm puțin despre această platforma, împărțită în 4 opțiuni – Recomandări, Categorii, Top și Eu. La prima vedere, mie mi s-a părut cam aglomerată. Include multe aplicații, și parcă nu simt nevoia să le văd pe toate din prima. Aș fi preferat un ecosistem ceva mai aerisit, unde să caut ceea ce am nevoie, nu să simt că sunt bombardată de aplicații. În fine, să spunem că au prea multe recomandări și de aceea primim mulțimea aceasta de aplicații.

În cea de-a doua secțiune, cea de „Categorii”, aplicațiile sunt ceva mai bine organizate. Mai exact sunt împărțite pe categorii și aici avem de la Jocuri, Afaceri, Călătorii, Cumpărături și până la Mâncare și băuturi, Sport și Sănătate, Lifestyle și Teme personalizate. Aici îmi place că avem o listă destul de lungă de opțiuni, ce îmi permite să fac mai ușor căutările.

Dacă nu ești decis ce să descarci și vrei să vezi care sunt aplicațiile cele mai populare, atunci mergi la cea de-a treia secțiune “Top”, unde vedem că TikTok ocupă locul 2 în preferințele utilizatorilor de HUAWEI AppGallery, iar Bolt locul 3, cel puțin așa apare în primă fază, pentru că în momentul în care accesezi opțiunea “Mai multe“ la “Evaluările aplicației“, cele două de mai sus sunt poziționate pe locurile 3 și 4. N-am înțeles logica, dar în fine, ideea este că aici veți găsi aplicațiile care au fost cel mai des descărcate.

Și am ajuns și la ultima secțiune “Eu“, cu o groază de opțiuni, de la Actualizări ale aplicațiilor, Cadouri, Istoric achiziții, un Manager de instalare, unde mi-am găsit toate aplicațiile instalate pe telefon. Ba chiar ai și o listă de dorințe unde adaugi ce aplicații ți-ai dori să găsești în platformă, iar în momentul în care aceasta va fi disponibilă, vei fi notificat că o poți descărca sau poți bifa să se instaleze automat atunci când apare în magazinul de aplicații.

Recunosc, eu aș avea câteva pe listă să adaug, WhatsApp, Netflix, Facebook, Revolut, YouTube etc. Da, am mai spus și cu alte ocazii, că există și soluții de compromis, în care poți folosi More Apps, Petal Search, pentru a beneficia de aceste aplicații, însă nu toată lumea este dispusă să facă asta. Deocamdată magazinul încă este la început de drum. Lipsesc multe din aplicațiile cele mai importante, dar să fim serioși, nici Play Store nu a ajuns aici peste noapte. Părerea mea este că ușor, ușor magazinul se va dezvolta și va reuși să aducă aplicațiile populare și aici, dar toată această muncă necesită ceva timp, asta pe lângă eforturile financiare, aspect deloc de neglijat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.