Huawei a lansat Harmony OS!

Harmony OS devine oficial. Huawei și-a anunțat sistemul de operare ce se vrea a fi o alternativă la Android sau iOS.

De ceva vreme Huawei anunțase că lucrează la dezvoltarea sistemului de operare propriu, denumit Harmony OS, iar zvonurile legate de lansarea lui au apărut încă de la finalul anului trecut. Având în vedere că de mai bine de un an de zile Huawei nu a mai beneficiat de suportul Google, mulți utilizatori au sperat că Harmony OS va rezolva cumva acest neajuns.

De fapt noul sistem de operare asigură un limbaj comun pentru conectarea și colaborarea dintre diferite tipuri de dispozitive, oferind utilizatorilor o experiență mai performantă, mai ușor de utilizat și mai sigură.

„Lansarea HarmonyOS și a noii game de produse care folosesc acest sistem inovator este încă un exemplu al eforturilor noastre permanente de a oferi utilizatorilor cea mai bună experiență posibilă, cu o abordare orientată către viitor”, a afirmat Richard Yu, director executiv și CEO, Huawei Consumer Business Group.

Harmony OS vine cu sloganul “One as All, All as One” și poate fi rula pe telefoane, tablete, smartwatch-uri, TV-uri, precum și pe dispozitive Internet of Things, cu un minim de 128 KB RAM.

Harmony OS aduce o interfață curată, ce amintește într-o anumită măsură de iOS. Bara de unelte permite activarea Wi-Fi, Bluetooth, a lanternei, încă o serie de funcționalități, precum și vizualizarea notificărilor.
Dacă te întrebi ce aplicații rulează Harmony OS, ei bine trebuie să știi că sistemul de operare funcționează cu aplicațiile din ecosistemul Huawei, însă din păcate nu aduce înapoi serviciile Google, așa că dacă îți făceai speranțe în acest sens, ar fi bine să îți iei gândul.

Cu ce telefoane funcționează Harmony OS?

– seria Huawei P40,
– seria Huawei Mate 10,
– Huawei MatePad Pro
– seria Huawei Mate40

Așadar Harmony OS va rula pe majoritatea noilor dispozitive Huawei, ba chiar va putea fi preluat în curând și de alți dezvoltatori, ceea ce înseamnă că pe viitor e posibil să îl vedem și pe dispozitivele altor branduri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.