HTC DESIRE 616 DUALSIM – smartphone-ul HTC accesibil

HTC este unul dintre primele branduri de smartphone-uri care au făcut competiție celor de la Apple, dotările modelelor sale fiind de obicei asociate cu calitatea, indiferent de clasa din care fac parte. HTC DESIRE 616 DUALSIM este un smartphone ce se recomandă a fi gândit pentru utilizatorii tineri, în căutare de performanță cât mai bună la un preț redus. Prețul smartphone-ului este de aproximativ 949 lei (verifică preț actualizat), iar în ceea ce priveşte dotările, deşi acestea nu impresionează, oferă un randament echilibrat per ansamblu, achiziția fiind una potrivită pentru clasa mid-range.

Designul acestuia are o parte din notele distinctive pentru HTC, lipsindu-i însă în același timp mai multe detalii întâlnite în categoriile superioare. Se resimte în primul rând lipsa barei grilate din partea de jos, fiind întâlnită doar cea superioară. Telefonul are dimensiunile de 142 x 71.9 x 9.2 mm și cântărește 150 de grame, fiind destul de greu și având o grosime medie. O altă diferență față de modelele premium este construcția completă din plastic, dar acest lucru era de așteptat. Capacul de pe spate atrage destul de mult amprentele, fiind ușor deranjant. Carcasa este disponibilă pe negru, alb sau roșu.

Poze cu smartphone-ul

HTC DESIRE 616 DUALSIM

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul este de tip TFT și are o diagonală de 5 inch, fiind unul destul de mare. Având o rezoluție de 720 x 1280 pixeli, densitatea este una ridicată pentru categoria sa, având o valoare de aproximativ 300 ppi. Imaginile au o calitate foarte bună.

Partea performanței este specifică clasei mid-range. Modelul este dotat așadar cu un procesor Cortex A7 Octa Core de 1.4 GHz care oferă o experiență fluidă în sistemul de operare Android 4.2.2 Jelly Bean și în majoritatea aplicațiilor. În ciuda faptului că procesorul este octa core, performanța acestuia nu se ridică la așteptările ridicate. Procesorul este însoțit de o memorie RAM de 1 GB și un chip video Mali-450MP4, așa că randamentul scârțâie în cazul unei solicitări mai intense. Jocurile cu cerințe mai pretențioase sau multitaskingul pot atrage lag, însă o memorie RAM ceva mai mare ar fi ajutat foarte mult.

În ceea ce privește capacitatea de stocare, memoria internă este de 4 GB, fiind destul de mică pentru publicul-țintă al telefonului, care urmărește probabil să folosească smartphone-ul și pentru muzică și să stocheze un număr mare de fotografii, jocuri și aplicații. Capacitatea de stocare poate fi însă extinsă până la 32 GB prin intermediul unui card microSD.

Partea foto stă destul de bine. Întâlnim aici două camere, una principală de 8 MP și una secundară de 2 MP. Camera principală beneficiază de blitz, autofocus, HDR și face detection și  face poze la o rezoluție de 3264 x 2448 pixeli.  Înregistrarea video se face la 1080p. Camera secundară pentru selfie-uri e una obișnuită, fără să se remarce în vreun fel.

Autonomia este și ea una medie pentru această clasă, fiind susținută de o baterie detașabilă de 2000 mAh, bateria ținând astfel mai degrabă puțin.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • Ecran mare cu imagini de calitate
  • Procesor octa core

Contra:

  • Autonomie redusă

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.5
Display - 8.7
Performanțe - 8.5

8.6

O alegere irezistibilă

HTC DESIRE 616 DUALSIM este un smartphone irezistibil, ce te va cuceri prin designul elegant și modern, dar și prin calitățile sale.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.