HTC DESIRE 610 – smartphone-ul mid-range cu design atractiv

HTC DESIRE 610 este un smartphone care îndeplinește foarte bine funcția sa mid-range, reușind să ducă cu gândul la modelele premium din serie, deși dotările sale nu se remarcă în mod deosebit. Atât prețul, cât și dotările sunt mid-range, raportul calitate-preț fiind unul foarte echilibrat. Cu toate că prețul este de aproximativ 999 lei (verifică preț actualizat), după cum spuneam și la început, dotările își merită prețul și invers. Modelul nu este unul pretențios, dar își face în general bine treaba.

Smartphone-ul poate fi găsit și în oferta magazinelor Quickmobile, Altex și Evomag.

Modelul se remarcă în primul rând prin designul ce amintește de seria high-end. Este vorba de aceleași linii ușor rotunjite și construcția deja renumită cu barele grilate din partea de sus și de jos a telefonului. Bineînțeles, față de modelele premium, cel de față este alcătuit complet din plastic. Acesta arată însă destul de atractiv și este disponibil într-o varietate de culori, de la albastru până la roșu, verde, negru sau alb. Aspectul este unul foarte jucăuș și prietenos, deşi partea mai puțin atractivă este reprezentată de faptul că smartphone-ul are dimensiunile de 70.5 x 143.1 x 9.6 mm, fiind o idee mai lat decât celelalte. Acesta are și o greutate de 143.5 de grame, cântărind ceva mai mult și făcând utilizarea cu o singură mână mai dificilă.

Poze cu smartphone-ul

HTC DESIRE 610

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 4.7 inch și o rezoluție de 540 x 960 pixeli, oferind un randament slăbuț. Densitatea este de aproximativ 230 ppi, aceasta fiind cam mică pentru dimensiunile ecranului, scăzând destul de multe puncte în fața competitorilor.

Performanța este destul de departe de clasa de care amintește designul, fiind totuși cea medie pentru categoria de preț. Găsim astfel un procesor Quad Core Qualcomm Snapdragon 400 de 1.2 GHz, o memorie RAM de 1 GB și un chip video Adreno 305. Performanța este una obișnuită, utilizarea meniului Android 4.4 KitKat fiind fluidă, dar întâlnind lag în jocuri mai noi și în multitaskingul mai solicitant. Se resimte mai ales memoria RAM mică. De partea cealaltă, memoria internă este de 8 GB și poate fi extinsă până la 128 GB prin intermediul unui card microSD.

Modelul beneficiază de GPS cu A-GPS și Glonass, accelerometru, senzor de proximitate etc., conectarea la GPS facându-se destul de rapid.

La partea multimedia găsim în primul rând două camere foto, de 8 MP și respectiv 1.3 MP, camera principală fiind cea care oferă rezultate foarte bune, exploatând eficient dotările. Fotografiile sunt clare, bine iluminate și au constrast bun. Există o serie întreagă de opțiuni de personalizare.

În ceea ce privește autonomia, modelul păstrează liniile obișnuite, fiind dotat cu o baterie Li Polymer de 2040 mAh. Dacă navighezi constant pe internet sau prin GPS, asculți muzică și te joci peste zi, vei fi nevoit să te asiguri că ai încărcătorul cu tine. Dacă  utilizarea este una mai puțin intensă, ai șanse să scapi cu o singură încărcare pentru întreaga zi.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • Design atractiv disponibil pe mai multe culori,
  • Camera foto cu rezultate foarte bune
  • Randament general decent

Contra:

  • Autonomie redusă

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.7
Display - 8.7
Performanțe - 8.3

8.6

O alegere irezistibilă

HTC DESIRE 610 este un smartphone ce te va cuceri printr-un design extrem de atrăgător, dar și prin raportul calitate-preț destul de avantajos.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.