Hololens – Ochelarii holografici creați de Microsoft

hololens

Dacă până acum câțiva ani, filmele cu holograme păreau de domeniul științifico-fantastic, astăzi putem spune că vorbim despre realitate. Și asta pentru că Microsoft a prezentat în urmă cu câteva zile, primii ochelari holografici, și anume HoloLens, ce suprapun obiectele virtuale 3D, cu realitatea.

În cadrul galei de lansare Windows 10, Microsoft a prezentat și conceptul de ochelari, ce va revoluționa lumea, numindu-i “primii ochelari holografici computerizați autonomi”, ce funcționează fără a se conecta la tabletă , smartphone sau PC. Ochelarii au placă de sunet, procesor video și nu depind de nici un alt device.

O dată oficială de lansare pe piață a ochelarilor nu a fost anunțată, dar compania asigură că cel târziu la sfârșitul acestui an iubitorii de gadgeturi se vor putea delecta de noua invenție.

Ochelarii HoloLens vin echipați cu procesoare de imagine puternice, ce permit generarea de imagini 3D, ce se suprapun cu realitatea. Hologramele pot fi controlate cu ajutorul mâinilor sau a ochilor. Astfel că vei putea să îți decorezi casa așa cum visai de ceva vreme sau vei putea realiza diferite obiecte, ce vor putea fi printate pe viitor cu ajutorul imprimantelor 3D. Vei putea vedea absolut tot ceea ce este în jurul tău, fapt pentru care cei de la Microsoft folosesc termenul de „realitate combinată” atunci când vine vorba de acest device. Practic realitatea se combină cu lumea virtuală prin intermediul acestor ochelari.

Hololens

Ochelarii Hololens vor putea fi utilizați în diferite joburi, astfel încât să simplifice activitățile zilnice. Dar cu siguranță cel mai mare segment ce va fi acaparat de această tehnologie, este cel al pasionaților de jocuri, ce se presupune că va aduce și cele mai mari vânzări.

Conceptul de ochelari Hololens pare a fi unul extrem de măreț, ce ar putea revoluționa imaginea companiei Microsoft.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.