De acum hărțile Google vor furniza și date cu privire la nivelul de poluare

Mașinile Google Street View urmează a fi echipate cu mai mulți senzori ce vor detecta nivelul de poluare din aer, iar informațiile ce vor fi înregistrate, au ca scop atenționarea publică în ceea ce privește gradul de poluare și afectare al mediului înconjurător.

google stree view furnizează informații legate de poluare

Proiectul ce a debutat acum un an, odată cu parteneriatul cu Aclima din San Francisco( companie ce produce sisteme de senzori pentru mediu), are drept scop conștientizarea problemelor legate de mediul înconjurător prin intermediul unor hărți interactive.

Deja orașul Denver a fost parcurs de mașinile Google Street View, în vederea colectării de date privind calitatea oxigenului. Senzorii noi, ce au fost adăugați pe mașini, au înregistrat date legate de cantitatea de dioxid de azot, monoxid de carbon, dioxid de carbon, dar și mulți alți compuși organici din aerul respirat în zonele urbane.

„Sperăm ca într-o bună zi astfel de informații să fie la fel de accesibile precum sunt cele ce furnizează starea vremii”, a declarat Davida Herzl, fondatoarea Aclima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.