Preluarea controlului creierului uman de către hackeri ar putea deveni realitate

controlul asupra creierului uman

De foarte multe ori gîndurile noastre pot fi „citite” doar printr-o simplă analiză a gesturilor. De multe ori limbajul trupului ne dă de gol în situaţii în care poate ne-ar plăcea să nu se întâmple acest lucru. Nu putem spune că este nevoie de o tehnologie foarte avansată pentru a descifra gândurile celor din jur.

Dar ce ne facem când aceste cunoştinţe sunt ajutate şi de puţină tehnologie? Philipe Low este inventatorul unui monitor portabil iBrain, ce poate detecta activitatea creierului de la suprafaţa scalpului. El susţine că acest dispozitiv este menit să ajute la comunicarea prin intermediul gândurilor a pacienţilor aflaţi în stare vegetativă, dar care încă mai au activitate cerebrală, cu cei din jur.

Neurologul Jack Gallant din California este cel care a pus la punct o metodă de a citi gândurile, ce ulterior sunt traduse în engleză. Deja lucrează la un astfel de „dicţionar”, ce ajută la interpretarea activităţii cerebrale prin cuvinte şi imagini.

Teoretic acest lucru este menit să ne ajute, dar nu pot să nu mă întreb ce s-ar întâmpla dacă hackerii s-ar folosi de această tehnologie cu scopul de a controla creierul uman fără ca noi măcar să ne putem da seama?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.