Gorilla Glass 6 – de două ori mai rezistentă față de Gorilla Glass 5

Sticla Corning Gorilla Glass protejează display-urile telefoanelor deja de câțiva ani buni, iar din 2016, de când s-a lansat Gorilla Glass 5, majoritatea smartphone-urilor de top vin cu această protecție.

gorilla glass 6

Ei bine, la finele săptămânii trecute compania Corning a făcut marele anunț, așteptat deja de ceva vreme de către utilizatori. În cadrul unei conferințe de presă, a anunțat lansarea noii generații de sticlă, Gorilla Glass 6, care, potrivit companiei, ar fi de două ori mai rezistentă față de generația anterioară, iar asta se datorează noului material folosit pentru realizarea ei.

Conform unei statistici, realizate recent, utilizatorii de smartphone, își scapă telefonul pe jos cam de 7 ori în decursul unui an. Gorilla Glass 6 se vrea a fi soluția optimă pentru a proteja viitoarele generații de telefoane, în cazul eventualelor accidente. Conducerea companiei susține că noua sticlă este atât de rezistentă încât ar putea face față cu brio unui număr de 15 căzături de la o înălțime de aproximativ 1 metru.

În condițiile în care tot mai multe telefoane beneficiază de un aspect ratio mărit și unele smartphone-uri vin chiar și cu spatele acoperit de sticlă(pentru un plus de eleganță, dar și pentru a permite încărcarea wireless), putem spune că era necesară o sticlă mai rezistentă, care să absoarbă mai bine șocurile. Noua protecție Gorilla Glass 6 pare a fi răspunsul potrivit pentru ca noile generații de telefoane să nu se mai spargă atât de ușor.

De-a lungul timpului, peste 6 bilioane de device-uri au primit protecție Gorilla Glass, din mai bine de 45 de branduri cunoscute. Se presupune că noua sticlă, Gorilla Glass 6 va fi folosită pe noile smartphone-uri de top, ce urmează să se lanseze în 2019.
https://youtu.be/HShYmocheBY

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.