Tableta Google Nexus 7

Nexus este un brand creat de către cei de la Google alături de alte branduri de renume în domeniul tehnologiei de ultimă generație. Este un brand din gama premium, nu doar pentru că este realizat de către Google, ci pentru că ceea ce oferă gadgeturile ce vin sub acest nume este de nivel superior.

Tableta Google Nexus 7 este unul dintre acele gadgeturi premium ce poartă numele companiei ce deține și cel mai mare motor de căutare. Această tabletă a fost realizată în colaborare cu cei de la Asus. Practic, Google a venit cu cele mai avansate programe pentru astfel de dispozitive, iar Asus cu partea hardware, rezultând o tabletă excepțională ce poate fi achiziționată la prețul de 800  lei (verifică preț actualizat), un preţ destul de decent aş adăuga.

Poze cu tableta Google Nexus 7

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Aspectul acestei tablete este unul simplist, carcasa prezentându-se într-un mod aparte, cu mici „pori” ce împiedică alunecarea din mână chiar şi atunci când aceasta este umedă. Carcasa este realizată din plastic de cea mai bună calitate, pentru a preîntâmpina pericolul de a se sparge la prima căzătură.

Display-ul este de 7 inch, ceea ce îl încadrează în gama medie pentru tablete. Este un ecran de tip LCD LED IPS, rulând cu tehnologia Capacitive Multi-Touch, având rezoluţia de 1280 x 800, ceea ce îl încadrează în gama ecranelor de top pentru o tabletă. Imaginile pe acest device vor fi spectaculoase.

Procesorul este unul dintre cele mai performante ce au fost vreodată montate pe o tabletă. Este un procesor Quad-Core NVIDIA Tegra 3 T30L ce rulează cu o frecvenţă de 1.2 GHz. Nu este cea mai mare frecveţă utilizată pe un procesor de tabletă, dar având în vedere dimensiunile acesteia, este mai mult decât necesar.

Memoria RAM ridică şi ea standardele de performanţă a tabletei Google, având capacitatea de 1 GB, fiind de tipul DDR3. Spaţiul de stocare intern pe Google Nexus 7 este de 16 GB,  îndeajuns pentru a se instala aplicaţiile necesare, cât şi cele mai bune jocuri pentru tablete.

Pentru că veni vorba de jocuri video, tableta este echipată cu o placă video integrată, NVIDIA GeForce 12-core, ideală pentru a reda şi cele mai avansate jocuri pentru dispozitive mobile, cât şi pentru a rula clipurile de pe Youtube sau orice tip de filme, fără întreruperi şi cu o claritate a imaginii impecabilă.

Conexiunea la internet se face prin tehnologia wireless, tableta mai deţine un port micro USB 2.0 şi un port Jack 3.5 mm. De asemenea, pentru transferul de date se poate utiliza şi funcţia bluetooth.

Bateria este una excepţională, având o autonomie de lucru de până la 9 ore jumătate. Astfel că, oricât de lung ar fi drumul cu trenul prin România, tot nu se consumă până la destinaţie.

Tableta Google Nexus 7 a fost creată după placul gigantului online, astfel că deţine un sistem de operare realizat perfect pentru acest gadget, Android 4.1 Jelly Bean.

Pentru a o proteja cât mai bine de zgârieturi poţi achiziţiona la 80 lei şi husa Arezzo Portfolio, ce îmbracă perfect tableta, atât carcasa cât şi ecranul, ferindu-le de incidente neplăcute.

Păreri pro şi contra

Pro

  • sistemul de operare şi întreaga suită software
  • design-ul foarte plăcut
  • ecranul încântător
  • procesor puternic pentru o tabletă

Contra:

  • lipsa unui port mini HDMI

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Display

Bun

Tableta Google Nexus 7 este unul dintre acele gadgeturi premium ce poartă numele companiei ce deține și cel mai mare motor de căutare.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.