Google Maps va permite adăugarea drumurilor lipsă pe hărți și editarea informațiilor eronate!

Google Maps este fără îndoială printre cele mai populare servicii de hărți digitale. Este gratuit, este actualizat constant cu informații din trafic și poate calcula rute cu o precizie destul de mare, în funcție de condițiile din trafic.

Din păcate însă, există și drumuri care nu sunt încă cartografiate(drumuri mai puțin frecventate), fie sunt redate greșit. De aceea, Google va permite utilizatorilor să își aducă aportul spre îmbunătățirea aplicației, prin adăugarea drumurilor care lipsesc sau prin modificarea informațiilor care nu sunt redate corect.

Ce va trebui să faci?

Din browser-ul web accesezi Google Maps, meniul din colțul stâng de sus, scroll până la opțiunea <Editați harta>, după care poți alege din lista de opțiuni să modifici o informație redată greșit, să trasezi un drum inexistent sau să adaugi anumite informații.
Aici utilizatorul alege secțiunea dorită, după care efectuează modificările, acestea sunt verificate de un angajat Google și în cazul în care sunt confirmate, ulterior informațiile devin publice.

“Add missing roads by drawing lines, quickly rename roads, change road directionality, and realign or delete incorrect roads. You can even let us know if a road is closed with details like dates, reasons and directions. To make sure the suggestions and edits are accurate, we’ll vet contributed road updates before publishing them.”

Opțiunea de a trasa drumuri noi în Google Maps va fi disponibilă în peste 80 de țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.