Google lansează Pixel 5; Pixel 4a 5G plus o serie de accesorii – Specificații și preț!

Google a lansat noul flagship Pixel 5. Și spun flagship pentru că este ce a avut mai bun de oferit Google în momentul de față, nu neapărat pentru că acesta se poate bate în specificații cu flagshipurile concurenței.
Pixel 5 este de fapt un telefon mid-range 5G, echipat cu un procesor Snapdragon 765G, un procesor foarte bun de altfel, dar care nu se ridică la performanțele chipseturilor Snapdragon 865 sau 865 Plus. Funcționează în tandem cu 8GB de memorie RAM și 128 GB memorie internă, fără slot microSD.

Pixel 5 are dimensiuni potrivite pentru a se așeza bine în mână, 144,7 x 70,4 x 8 mm și cântărește 151 g, Are un ecran OLED de 6 inch, cu rezoluție 1080 x 2340 pixeli și o rată de refresh de 90 Hz. Vine cu certificare IP 68, ceea ce înseamnă că este rezistent la apă și la praf.

Ansamblul de camere include 2 senzori pe spate, în timp ce avem pe piață telefoane și cu 4 senzori. Cu toate acestea de-a lungul timpului, Google a dovedit că poate face și cu un senzor mai mult decât alte telefoane cu mai mulți senzori, așa că așteptările mele în ceea ce privește performanțele camerei sunt destul de mari. Așadar camera include un senzor de 12,2MP, cu f/1.7 și stabilizare optică și un al doilea senzor ultra-wide de 16 MP, cu f/2.2. Din ceea ce am văzut în prezentare, soft-ul de fotografiere folosit de Google, combinat cu tehnologia AI reușește niște fotografii extraordinare. Telefonul filmează 4K la 60 fps, iar camera frontală este de doar 8MP.

Bateria de 4080 mAh, art trebui să îi asigure o zi întreagă de autonomie. Vine cu încărcare rapidă de 18W pe cablu, însă beneficiază și de încărcarea wireless, care după părerea mea este un must în momentul de față. Încărcarea reversibilă este și ea prezentă, ceea ce înseamnă că vei putea alimenta și alte device-uri așezate pe spatele telefonului.

Prețul? 699$ în SUA. La noi mă aștept să ajungă în magazine la vreo 700 – 750 euro. Eu abia aștept să îl testez. Până acum mi-au trecut câteva modele Pixel prin mână, iar camerele lor m-au convins să le folosesc o bună perioadă ca și daily driver. Sunt curioasă ce poate noul telefon și ce experiență de utilizare oferă, mai departe de specificațiile sale.

https://youtu.be/QOU9nAzHY7I

Odată cu Pixel 5, Google a anunțat și Pixel 4a 5G, la 499$, un telefon cu specificații destul de asemănătoare cu Pixel 5, excepție făcând încărcarea wireless și certificarea IP 68.

În cadrul aceluiași eveniment, a fost prezentat și difuzorul inteligent Nest Audio, ce beneficiază de un bassmult mai puternic decât Google Home și totodată o claritate mai bună. Este integrat cu Google Assistant și vine cu o serie de funcții interesante. De exemplu poate detecta un senzor de incendiu și ulterior poate trimite o alarmă pe telefon, plus multe alte scenarii. Prețul ei, 99$.

Au lansat și un Chromecast cu Google TV, ce suportă 4K HDR. Device-ul vine cu telecomandă, cu butoane dedicate pentru Netflix și YouTube. Microfonul este și el prezent pentru comenzile vocal. Acesta va avea un preț de 49$.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.