Google Glass – gadgetul cu care vom controla obiectele de la distanță

glass_photo

În urmă cu câteva luni Google anunța dezvoltarea unui nou concept, Google Glass, ochelarii cu care putem controla obiectele din gospodărie de la distanță. Dacă până în prezent ochelarii inteligenți au fost în teste, iată că pe 15 aprilie Google a anunțat că deja primele exemplare se îndreaptă către clienții iubitori de gadgeturi. Acest proces se va realiza în etape succesive. Primele persoane care vor primi aceste dispozitive vor fi cei care  au luat parte la testele de anul trecut, când i-au comandat contra valorii de 1500 dolari.

Abea acum au apărut primele specificații oficiale legate de aceste device-uri. Ecranul are o rezoluție de 640 x 360 pixeli, experiența oferită fiind asemănată cu cea a unui ecran HD de 25 inch. Pe parte de conectivitate vine cu un adaptor Wi-Fi 802.11b/g, o interfață Bluetooth și un Micro USB. Capacitatea de stocare este de 16 GB, dar doar 12GB pot fi utilizați. Autonomia Google Glass este destul de mare, de până la 24 ore.  În ceea ce privește camera frontală, aceasta are o rezoluție de 5MP, și o capacitate de înregistrare de 720p.

Pentru a putea utiliza Google Glass aveți nevoie de un smartphone sau o tablată cu Android 4.0.3 sau chiar mai nou. Descărcați aplicația MyGlass și preluați controlul obiectelor din gospodărie de la distanță.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.