Un fel de Google Cardboard – VIDEO

google cardboardNe place să experimentăm, ne place să descoperim lucruri noi cu fiecare ocazie, iar uneori ne dorim chiar să depășim realitatea vieții cotidine. Cam asta mi s-a întâmplat și mie astăzi. Am experimentat realitatea virtuală cu ajutorul Virtual Reality Headset sau mai bine zis, o imitație îmbunătățită a ochelarilor Google Cardboard.

De ce spun asta? Din punctul meu de vedere cartonul din care sunt realizați pare mult mai calitativ, ba chiar are și un aspect mai prietenos, este colorat, prezintă de asemenea și câțiva arici ce te vor ajuta practic să fixezi ochelarii pe cap, astfel încât să nu fii nevoit să îi ții cu mâna. Cu noul model oferit de vrview, vei putea să te concentrezi strict pe distracție, fără să-ți fie teamă că vei scăpa ochelarii pe jos.

Pentru a putea testa acești ochelari vei mai avea nevoie și de un smartphone dintr-o generație relativ nouă, cu o diagonală mai mare de 4 inch, aspect ce nu cred că ridică probleme pentru marea majoritate dintre iubitorii de tehnologie.

Nu vei scoate din buzunar mai mult de 50 lei pentru acesți ochelari, ceea ce mi se pare extraordinar. De acum vei avea o nouă modalitate de distracție și relaxare. Aplicația Cardboard App oferă mai multe moduri de utilizare a ochelarilor, astfel încât distracția este asigurață în orice moment:

1. Cu ajutorul Street View vei putea explora locuri unde doar cu gândul ai ajuns,

2. Vei putea testa jocuri interactive, ce îți vor dezvolta spiritul de aventură(ex. SpaceTerrorVR, Shadowgun VR sau Halls Of Fear Vear)

3. Modul Exibit te ajută să analizezi obiectele de artă din diferite unghiuri,

4. Vei putea transforma Youtube-ul într-un cinematograf virtual la tine acasă. Practic în centru vei avea ecranul, iar pe laterale pictogramele filmulețelor pe care le vei selecta printr-o rotire a capului și prin accesarea celor doi magneți din lateral.

Din punctul meu de vedere ochelarii vin cu un singur minus, și anume că nu îi vei putea ține la ochi prea mult timp deoarece vederea îți va obosi destul de repede, cel puțin mie asta mi s-a întâmplat, însă din ce am observat cam același efect îl au și ochelarii virtuali mai scumpi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.