Google Assistant vine pe telefoanele cu Android Marshmallow și Nougat

google assistantDacă la începutul târgului de tehnologie din Barcelona se știa că LG G6 va fi primul smartphone după Google Pixel ce vine cu Google Assistant, la doar câteva ore, Google făcea acunțul official: toate telefoanele cu Android 6(Marshmallow) și Android 7(Nougat) vor primi Google Assistant. Acest lucru se va întâmpla în scurt timp printr-un update, însă nu toate țările vor beneficia de el. În primul val vor primi update-ul: Marea Britanie, SUA, Canada, Germania și Australia.

google-pixel

Google Assistant este de fapt versiunea îmbunătățită a lui Google Now, ce va putea fi folosit pentru comenzile vocale, dar și pentru a controla device-urile smart home(ex. Becuri inteligente, lămpi etc). Google Assistant înțelege mult mai multe cerințe, este mai interactiv și poate soluționa mai multe lucruri. Acest aspect se datorează ”interfeței conversaționale”, bazată pe inteligența artificială, ce face ca asistentul nu doar să ofere rapid informațiile solicitate, ci să poată purta și chiar și conversații amuzante uneori.

Google Assistant va putea fi activat printr-o apăsare mai lungă a butonului Home, oferind o experiența de utilizare mult mai confortabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.