Funcționează sau nu sistemul de detectare a accidentelor pe iPhone 14? Primele teste video!!

La prima vedere n-ai spune că iPhone 14 se deosebește cu mult de generația anterioară. Cu toate acestea noua serie aduce o serie de funcții interesante, printre care și funcția de detecție a accidentelor.

Ce face această funcție?

Teoretic, ar putea chiar să îți salveze viața, căci rolul ei este de a apela serviciile de urgență în momentul în care ești implicat într-un accident rutier. Funcția se activează în mod automat în urma unui impact și în cazul în care utilizatorul nu interacționează cu dispozitivul pentru a semnala faptul că este în regulă, trece la pasul următor, cel în care contactează serviciul de urgență. Sistemul acesta se regăsește și pe noul Apple Watch și pare a avea o acuratețe destul de bună, căci din testele efectuate de diferiți utilizatori(lovirea sau aruncare telefonului), nu s-a activat.

Dacă nu s-a activat în urma acestor teste, evident toată lumea voia să afle cât de bine se descurcă funcția în cazul unui accident. Evident că s-au găsit amatori de senzații tari care au testat și acest scenariu. Deținătorii canalului de YouTube TechRax au fost cei care au dat tonul testelor de genul acesta. Au modificat un Mercury Grand Marquis, astfel încât să poată fi pilotat de la distanță și au simulat un accident de toată frumusețea, trimițându-l într-o grămadă de fiare.

Rezultatul experimentului? Funcția de detecție a accidentului de pe iPhone 14 funcționează perfect. În urma impactului, se apelează automat serviciul de urgență. Așadar, folosirea unui iPhone 14 poate însemna un plus de confort în ceea ce privește siguranța, căci în cazul unui impact în trafic, se poate salva timp prețios, implicit vieți prin faptul că se apelează imediat 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.