Finalul sistemului de operare Android se apropie!

Google pregătește un nou sistem de operare ca va lua locul sistemelor de operare Android și Chrome OS. Este vorba de Fuchsia OS, ce va veni cu o interfață nouă, ce va avea la bază un micro-kernel proiectat astfel încât să răspundă întocmai cerințelor noilor terminale mobile. Noul kernel poartă denumirea de Magenta și înlocuiește sistemul de licențiere GPL cu un mix între BSD 3, MIT și Apache 2.0.

google-fuchsia

Așadar odată cu lansarea noului sistem de operare, Google renunță la nucleul Linux, mutare anticipată încă din 2014, când s-a oprit adaptarea noilor distribuții Linux, pentru folosire cu Android.

Reprezentanții Google afirmau faptul că Fuchsia OS este realizat pentru „dispozitive smartphone moderne şi computere personale echipate cu procesoare rapide, cantităţi generoase de memorie RAM şi periferice care îndeplinesc diverse activităţi în timp real”. Totuși va trebui să mai așteptăm ceva timp până când noul sistem de operare va fi lansat. Deocamdată sistemul de operare se află în faza de dezvoltare, primele imagini prezentând o interfață Armadillo, cu un design curat.

Potrivit zvonurilor, Fuchsia OS ar urma să consume cu până la 70% mai puțină energie, fiind construit pentru device-urile viitorului, cele cu ecrane flexibile, pe care sperăm să le vedem încă de anul acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.