Fotografia – arta ce face cât 1000 de cuvinte

fotografia

Deşi nu durează mai mult de o clipă pentru a surprinde un moment din vieţile noastre, fotografia dăinuie în timp şi reprezintă cea mai sigură mărturie că timpul este neiertător şi trece cu o rapiditate mult mai mare decât ne-am dori.

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să vrei să opreşti timpul în loc „măcar pentru o secundă”? Poate că asta reprezintă şi fotografia, acea secundă la care putem privi cu nesaţ oridecâte ori simţim să o facem.

Povestea mea cu fotografia a început în urmă cu câtiva ani când încercam să testez „săpunierele” prietenilor mei, în dorinţa de a scoate fotografii care să trezească emoţii în inimile celor care le privesc. Uneori îmi reuşea, alteori nu…..bine atât căt îmi permitea şi aparatul. Dar am învăţat că exerciţiul este sfânt atunci când vrei ca un lucru să iasă cât mai bine. Cu cât încerci mai mult, cu atât vei reuşi să te apropii de visele tale.

Nu-mi permiteam un DSLR, deşi mi-l doream din tot sufletul…..Dar  nu am încetat niciodată să cred în pasiunea mea şi din câte ştiu eu, atunci când îţi doreşti un lucru din tot sufletul, dorinţa ţi se împlineşte. Asta mi s-a întâmplat şi mie. M-am trezit acum câteva luni cu un cadou din partea logodnicului meu. Nu pot reda în cuvinte ce emoţie am simţit în momentul în care am deschis cutia şi am văzut că în interior se află un Nikon D5100, cu un obiectiv 18-55mm.VR. În secunda doi am început să îl testez. Eram tare curioasă de ce este în stare. Din acel moment este nelipsit din viaţa mea de zi cu zi. Între timp, am reuşit să îmi achiziţionez încă un obiectiv de 35mm, ce mă ajută foarte tare  în spaţiile cu lumină mai slabă, dar şi la portrete.

Următorul obiectiv pe lista mea este este un Sigma 18- 250mm f/3.5-6.3 DC Macro OS HSM TSC. După părerea mea este un obiectiv all-around cu un design compact, ce poate fi folosit zi de zi, indiferent, că vorbim de fotografia de interior sau de peisaje. Având în vedere că dispune de lentile TSC(Thermally Stable Composite), utile în zonele cu schimbări bruşte de temperatură, consider că obiectivul este ideal pentru călătorii, mai exact pentru iubitorii de aventură, ce se avântă în zone cu instabilitate termică.

Obiectivul oferă o distanţă focală extrem de flexibilă(18-250mm), ceea ce semnifică o adevărată plăcere pentru pasionaţii de fotografie. Din ceea ce m-am documentat, sistemul de stabilizare ar detecta şi mişcarea de urmărire, însă acest lucru îl voi testa mai exact când voi dispune de obiectiv şi voi reveni cu noi impresii cu privire la acest aspect.Un alt punct forte în ceea ce priveşte obiectivul este faptul că oferă un contrast plăcut şi culori vii şi realiste. Cu siguranţă portretele vor fi adevărate opere de artă cu puţină imaginaţie din partea fotografului.

Cam aşa a început povestea mea cu fotografia, poveste ce sper să continue la nesfârşit, iar fotografiile realizate să-şi poată spună povestea clipelor respective în cel mai minunat mod cu putinţă. Este tot ceea ce îmi doresc de la această minunată artă, ce înnobilează suflete şi lărgeşte orizonturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.