FlameStower – un încărcător de telefon mobil ce utilizează apa şi focul

FlameStower

În ultimii ani tot mai multe companii se luptă pentru a găsi o alternativă în ceea ce priveşte încărcarea telefoanelor mobile sau a altor dispozitive. Dacă până în prezent am asistat la tot felul de experimente şi variante, unele mai strălucite, altele mai puţin, iată că astăzi vrem să vă prezentăm un proiect ceva mai inedit. Se numeşte FlameStower, şi se bazează pe fructificarea unei surse de energie ce este la îndemânas tuturor: focul.

Proiectul a fost lansat cu aproximativ 2 săptămâni în urmă şi se pare că va reuşi să atingă pragul de finanţare pentru a putea fi realizat. FlameStower este un încărcător electric destul de mic, ce necesită apă şi ca sursă de căldură focul, pentru a încărca un terminal mobil. Cum funcţionează de fapt sistemul?

Ei bine FlameStower se bazează pe diferenţele de temperatură dintre foc şi apă, iar în momentul creării echilibrului termic dintre cele două surse, utilizatorul nu trebuie să facă altceva decât să completeze vasul cu apă rece pentru a continua încărcarea. Greutatea dispozitivului este de 200 g şi are dimensiuni de 20 x 6 cm. Puterea degajată este de 2W, iar dispozitivul se adresează în special celor ce obişnuiesc să facă drumeţii, celor ce le place să petreacă mult timp în natură.

FlameStower se bucură de un preţ nu chiar mic aş spune eu, de 80$ , însă din câte observ deja a adunat câteva precomenzi, ceea ce preconizează că se va bucura de un real succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.