FileList – se închide sau mai sunt șanse să funcționeze?

În ultimele 2 zile, s-a tot discutat despre faptul că FileList, cel mai mare site de piraterie online din România, urmează să se închidă.

Motivul? După 16 ani de funcționare, administratorul a decis să închidă site-ul, dat fiind că nu mai dispune de timpul necesar pentru a se ocupa de el. Se pare că în ultima perioadă, a tot încercat să găsească o persoană de încredere, care să îl înlocuiască, însă din păcate nu i-a ieșit.

Cum anunțul său de a închide site-ul a stârnit un val de reacții din partea utilizatorilor, EboLLa, administratorul site-ului, a revenit cu câteva mențiuni.

“Cateva lamuriri cred ca sunt necesare…

1. O buna parte dintre voi ati sugerat sa introducem o subscriptie de cativa euro ca si cum asta ar rezolva ceva…
Nu a fost niciodata vorba despre bani. TOT staff-ul face si a facut munca voluntara. Nimeni nu castiga bani, a fost si este un hobby pentru toata lumea. Asta e scopul unui site ca FileList, sa fie gratis, lumea doneaza cat si cand vrea. Comunitatea a tinut site-ul in viata in tot acest timp. De aia nu ati vazut reclame, nu ati fost bombardati cu mesaje despre donatii, etc. Donatiile acopereau necesarul si a fost totul OK in tot acest timp.
2. Haideti sa lasam teoriile conspiratiei la o parte. Nu totul este o conspiratie…
De prin 2020 am tot incercat sa las site-ul cuiva… Am incercat de 2 ori deja. Lucrurile astea dureaza, increderea se castiga greu, nu cunosti un om in 1-2 luni in asa fel incat sa pot lasa site-ul oricui se ofera acum.
Doar ideea ca vine cineva care incepe sa gandeasca site-ul asta ca pe o afacere si sa inceapa sa faca bani cu el si e suficient. Nu vreau sa isi bata joc nimeni de ceea ce a insemnat si inseamna FileList.
3. Legat de alternative pentru ca lumea a tot intrebat. Daca o sa gasim vreo alternativa buna, promit ca va anunt aici. Nu va faceti conturi pe toate balariile de site-uri. Nu peste tot este cum a fost pe FileList, nu fiti naivi. Aveti grija unde va inregistrati. Aveti rabdare ca timp este… nu va grabiti.
4. Legat de baza de date… se va sterge la final de tot, complet. Toti userii beneficiaza de securitate si de anonimitate. Deci pentru toti cei care cer baza de date, este mai mult decat evident ca nu o vom da niciodata la nimeni.”

Așadar, potrivit declarațiilor sale, administratorul site-ului încă mai caută soluții pentru ca FileList să nu se închidă. Singura certitudine deocamdată pentru utilizatorii FileList, este că până la începutul anului viitor se vor mai putea bucura de conținutul site-ului, iar în cazul în care se va închide, și baza de date se va șterge. În rest rămâne de văzut care va fi deznodământul acestei situații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.