Facebook renunță la recunoașterea facială și nu prea…

În contextul în care tot mai mulți activiști militează pentru protejarea datelor cu caracter personal, Facebook vine cu vestea că renunță la recunoașterea facială în cadrul rețelei de socializare. După ce ani la rând a stârnit valuri de controverse cu acest tool din care a avut numai de câștigat, iată că mai nou, Facebook anunță că până în decembrie, va șterge datele biometrice a peste 1 miliard de utilizatori. 

Totodată compania susține că de fapt utilizatorii a peste 600 de milioane de conturi au optat pentru utilizarea tehnologiei de recunoaștere facială. Totuși, vorbim de o treime din utilizatori, dar cu restul cum rămâne? 

Eu cred mai degrabă că Zuckerberg vrea de fapt să-și mai spele din păcate și lumea să privească cu ochi buni și încrezători noul univers Meta pe care îl construiește. Părerea mea însă, este că lupu-și schimbă părul, dar năravul…știți voi. 

Nu e ca și cum șterge datele tuturor utilizatorilor. În continuare Facebook rămâne cu o bază de date destul de importantă. Și dacă punem la socoteală că Meta a declarat că va lua în considerare tehnologia de recunoaștere facială pentru combaterea fraudelor și a furtului de identitate, nu pare cumva că se cam bat cap în cap vorbele cu acțiunile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.