Facebook își schimbă numele în Meta!

În urmă cu puțin aflam de posibilitatea ca Facebook să-și schimbe denumirea. Ei bine, iată că în cursul zilei de ieri s-a și întâmplat această modificare. Mai nou, compania Facebook a devenit Meta. Asta nu înseamnă că și rețelele de socializare deținute de companie își vor schimba denumirea. Așadar, Facebook, Instagram, Whatsapp și Messenger vor rămâne în continuare cu aceeași titulatură.

Însă care este scopul lui Zuckerberg cu această schimbare? Ei bine, motivul acestei redenumiri ar fi un fel de “lepădare de cele rele” ca să zic așa. Facebook, adică Meta, își propune ca prin acest rebranding să se detașeze de scandalurile de securitate, manipulare și influența negativă asupra minorilor și să creeze un metaverse, adică un ecosistem în care platformele sociale se contopesc cu universul tehnologic. Mai exact Zuckerberg vrea să dezvolte un fel de rețea de socializare, ce are la bază interacțiunea de tip VR.

“The “metaverse” is a set of virtual spaces where you can create and explore with other people who aren’t in the same physical space as you. You’ll be able to hang out with friends, work, play, learn, shop, create and more. It’s not necessarily about spending more time online — it’s about making the time you do spend online more meaningful.”

Dacă va reuși sau nu să își atingă scopul, rămâne de văzut. Eu una sper să avem puterea de a nu ne pierde într-o realitate virtuală care ne afișează o lume aproape perfectă, o lume care de multe ori creează depresii și nefericire…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.