Facebook Home – aplicaţia Android ce îţi va transforma telefonul

facebook-home

Joi seara, Mark Zuckerberg anunţa la sediul Facebook din California lansarea aplicaţiei Facebook Home, creată pentru smartphone-urile ce utilizeză sistemul de operare Android. Aplicaţia dedică telefonul aproape în totalitate interacţiunilor online. Mark Zuckerberg sublinia faptul că nu construiesc un telefon sau un sistem de operare, ci a ales Android-ul pentru simplul fapt  că este un sistem de operare deschis.

O dată instalat, Facebook Home preia controlul telefonului. În permanenţă imaginile cu prietenii voştri se vor perinda pe ecran. Fiecare imagine va avea o descriere, la care veţi putea adăuga un comentariu sau un like. Cu o singură atingere a ecranului se deschide o fereastră în care puteţi lăsa un comentariu, iar printr-o dublă atingere a ecranului veţi da automat like unei imagini. Notificările vor veni acum de la prietenii din lista voastră şi vor putea fi îndepărtate cu uşurinţă o dată citite.

Programul Facebook Home va fi disponibil în Google Play începând cu data de 12 aprilie şi va putea fi instalat deocamdată pe smartphone-urile HTC One şi HTC One X, Galaxy S III, Galaxy S4 şi Galaxy Note II. Aplicaţia va avea în câteva luni şi o versiune pentru tablete.

În primă instanţă aplicaţia nu va avea nici un fel de reclamă, însă acest aspect va fi modificat în viitorul apropiat, fapt confirmat de Mark Zuckerberg.

htc first

În cadrul aceleiaşi prezentări şi-a făcut apariţia şi smartphone-ul HTC First, lansat de HTC în colaborare cu Facebook şi operatorul de telefonie mobilă american AT&T, ce va fi primul telefon preinstalat cu Facebook Home. Deocamdată telefonul va fi disponibil doar în SUA, urmând să intre în oferta Orange cât de curând.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.