Evolio Axis – tableta quad-core la preț bun

Pe piața entry-level este destul de greu să găsești o tabletă care să se miște bine și să nu facă un compromis major de calitate, dar Evolio Axis reușește să surprindă destul de mult și să puncteze bine pe toate nivelurile esențiale. Este o tabletă entry-level care oferă o performanță foarte bună, fiind potrivită pentru orice tip de utilizare și toate categoriile de vârstă. Raportul calitate-preț este foarte bun și va câștiga probabil atenția multor utilizatori, găsindu-se la un preț de 329 lei (verifică preț actualizat). Tableta este potrivită atât pentru navigare, cât și pentru citit, jocuri sau vizionarea de filme și va fi atât pe placul celor mici, cât și pe placul adulților.

Tableta poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco, Altex și Evomag.

Modelul are un design elegant și discret, păstrând un aspect simplu. Carcasa este alcătuită din plastic și este complet neagră, aceasta beneficiind de un finisaj mat plăcut atât vizual, cât și la atingere. Acesta contribuie alături de dimensiuni la un control foarte bun chiar și cu o singură mână, priza fiind foarte bună. Tableta are dimensiunile de 112.9 x 192.9 x 9.3 mm.

Poze cu tableta

Evolio Axis

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are diagonala de 7 inch și este de tip TFT, randamentul fiind unul standard. Imaginile sunt redate la rezoluția de 1024 x 600 pixeli. Unghiurile de vizibilitate nu sunt cele mai largi, iar efectul de reflexie se dovedește supărător pentru folosirea în exterior, dar pentru folosirea obișnuită în casă nu sunt probleme.

Tableta rulează sistemul de operare Android 4.4 KitKat și se mișcă foarte bine, oferind acces rapid la conținut, fără timpi lungi de așteptare. Aplicațiile vor rula  fluid și fără lag.

La baza performanței se află un procesor quad-core Boxchip A33 ARM Cortex A7 de 1.3 GHz. Acesta susține multitasking-ul atractiv și face în același timp economie de energie. Chipset-ul video este de tip ARM Mali TM – 400 MP2, iar memoria RAM este de 1 GB DDR3. Configurația este una foarte atractivă pentru nivelul entry-level.

Capacitatea de stocare este de 8 GB, aceasta putând fi extinsă prin intermediul unui card microSD. Îți vei dori cel mai probabil să extinzi memoria, mai ales dacă ești interesat de jocuri sau vrei să poți viziona și filme de pe PC pe tabletă atunci când călătorești.

La nivel multimedia, tableta redă un sunet fără distorsiuni și este dotată în același timp cu două camere foto, respectiv una de 2 MP și una de 0.3 MP, însă calitatea apelurilor Skype nu va fi cea mai bună.

Tableta nu beneficiază de GPS, ceea ce se poate dovedi un minus pentru cei care au mașină și își doresc un dispozitiv multifuncțional care să ofere și suport pentru navigare.

Autonomia este destul de bună, fiind susținută de o baterie de 3000 mAh și ajungând până la 5 ore de utilizare continuă. Acest lucru se dovedește util atunci când călătorești sau iei cu tine tableta peste zi.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design ergonomic
  • configurație performantă, cu procesor quad-core
  • două camere foto
  • autonomie bună

Contra:

  • modelul nu este dotat cu GPS
  • ecranul nu este cel mai reușit

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.4
Display - 9.1
Performanțe - 9.2

9.2

O alegere accesibilă

Evolio Axis este o tabletă accesibilă, destul de elegantă, cu un preț decent, potrivit pentru utilizatorii mai puțin pretențioși.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.