Emotion Sense – aplicația ce îți depistează starea de spirit

Emotion Sense

O nouă realizare a cercetătorilor din cadrul Computer Laboratory de la Universitatea din Cambrige își face loc în rândul aplicațiilor pentru terminale mobile. Este vorba de Emotion Sense sau „Terapeutul din buzunar”.

Potrivit cercetătorilor, smartphone-urile pot înlocui cu ușurință un medic generalist sau un psiholog, cu ajutorul acestei aplicații gratuite, ce analizează starea de spirit a utilizatorului în momentul în care trimite SMS-uri sau în momentul conversațiilor purtate, i se analizată tonalitatea și inflexiunile vocii. Aplicația folosește GPS-ul telefonului, microfonul și accelerometru, pentru a furniza date cât mai precise. Acestea pot servi și pentru eventualele terapii profesioniste, în cazul în care este nevoie de o consiliere îndelungată.

Aplicația Emotion Sense solicită utilizatorului și completarea unui sondaj legat de starea sa de spirit, asta după ce pe parcursul zilei i-au apărut pop up-ri ce îi solicitau să își descrie dispoziția pe o scară gradată. Din păcate aplicația funcționează doar pentru telefoanele cu Android.

Emotion-Sense

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.