Ceasul Microsoft – un gadget eficient pentru bolnavii de Parkinson

Simptomele Parkinsonului, una dintre bolile pentru care încă nu avem leac, ar putea fi ameliorate cu ajutorul ceasului Emma Watch.

emma watch

Parkinson este boala ce declanșează tulburări ale sistemului motor, maladie ce apare ca rezultat al distrugerii celulelor cerebrale producătoare de dopamină. Unul dintre principalele simptome ale acestei boli este tremurul, ce poate împiedica chiar și desfășurarea unor activități elementare, precum scrisul, ridicarea unui pahar cu apă etc.

Ceasul Emma Watch vine ca o soluție ce reduce tremuratul mâinilor, permițând utilizatorului să își desfășoare activitățile aproape în condiții normale. Reprezintă o idee dezvoltată de Haiyan Zhang, director inovaţie în cadrul Microsoft Research.

Cum funcționează mai exact dispozitivul?

Acesta dispune de câteva motorașe ce produc vibrații, similare cu cele din smartphone-uri. Aceste vibrații au rolul de a distrage atenția creierului de la membrele utilizatorului, făcându-l să se concentreze pe vibrațiile ceasului. În felul acesta tremurul mâinii este anulat, nu în proporție de 100%, însă îndeajuns încât să îi permită utilizatorului să își folosească mâna pentru a scrie sau pentru a desena cu o mai bună precizie.

Ceasul, ce vine în momentul de față ca un colac de salvare pentru bolnavii de Parkinson, este încă în fază de testare, așa că este foarte posibil să mai treacă o perioadă bună până când  îl vom putea găsi pe rafturile magazinelor.

Mai jos puteți vedea și un experiment, legat de felul în care ceasul reușește să îi redea unui grafician posibilitatea de a scrie și a desena din nou, aproape ca un om sănătos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.