Elon Musk devine cel mai mare acționar extern al Twitter!

Elon Musk este unul dintre utilizatorii activi ai rețelei de socializare, Twitter. Știm cu toții că au fost nenumărate situații în care postările lui au influențat diverse situații, precum: fluctuații ale unor criptomonede, valoarea acțiunilor Tesla și exemplele de genul acesta pot continua. Cu toate acesta, miliardarul manifesta la finele lunii trecute anumite nemulțumiri legate de utilizarea platformei și a libertății de exprimare. 

În contextul acesta, vestea că la doar câteva zile de la afișarea nemulțumirilor sale, Musk a achiziționat 9,2% din acțiunile Twitter pentru suma de 2,89 miliarde de dolari, ridică anumite semne de întrebare. Să fi fost o nouă strategie pentru a influența prețul acțiunilor Twitter???

Posibil. Doar n-ar fi la prima acțiune de genul acesta. Cert este că imediat ce anunțul a devenit public, acțiunile Twitter au înregistrat o creștere cu mai bine de 25%, ceea ce în teorie i-ar aduce lui Elon Musk un câștig de 1,1 miliarde de dolari în mai puțin de 24 de ore, în cazul în care și-ar vinde acțiunile acum.

Deocamdată cert este că odată cu această achiziție excentricul miliardar a devenit cel mai mare acționar extern al Twitter și că va ocupa un loc în consiliul de administrație al companiei. Vom vedea acum dacă va veni și cu ceva soluționări legat de nemulțumirile lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.