Elon Musk avertizează că inteligența artificială ar putea declanșa cel de-al 3-lea Război Mondial

Elon-Musk

Dacă primele două Războaie Mondiale au avut un impact extrem de puternic asupra omenirii, cred că suntem conștienți cu toții că un al 3-lea Război Mondial ar putea fi cu adevărat devastator pentru lumea întreagă.

Chiar și Elon Musk trage un semnal de alarmă asupra acestui pericol, susținând pe pagina sa de Twitter, că inteligența artificială ar putea fi responsabilă pentru declanșarea unui nou Război Mondial. ”Dacă nu sunteţi îngrijoraţi de inteligenţa artificială ar trebui să fiţi. Este mult mai riscantă decât Coreea de Nord”.

elon musk despre al 3-lea razboi mondial

Mesajul său vine pe fondul unei declarații recente a lui Putin, care susținea că: „inteligența artificială este viitorul, nu doar pentru Rusia, ci și pentru restul omenirii” și că ”domeniul aduce oportunități uriașe, dar și pericole greu de prezis. Oricine va deveni liderul în acest domeniu va deveni și liderul lumii”

Însă Musk nu consideră că doar Rusia ar putea reprezenta o amenințare, ci și China sau orice alt stat activ în domeniul științei. Potrivit acestuia competiția pentru supremația în ceea ce privește Inteligența artificială ar putea declanșa cea mai mare catastrofă la nivel mondial.

În ultimii ani au mai existat avertismente din partea cercetătorilor, care susțineau că inteligența artificială, în mâinile unor dictatori, ar putea fi un instrument extrem de puternic, ce ar putea fi folosit ca mijloc de opresiune extrem de eficient.

Mai mult de atât, Elon Musk, împreună cu 115 personalități din industria roboticii și AI au semnat o scrisoare, prin care solicitau Națiunilor Unite să se implice și să ia măsuri în privința dezvoltării armelor autonome: ”Armele autonome letale riscă să devină a treia revoluţie în război. Odată dezvoltate, conflictele armate vor avea loc la o scară fără precedent şi mai repede decât pot înţelege oamenii”.

Așadar pericolul este cât se poate de real și doar gândul că s-ar putea declanșa un nou Război Mondial îmi dă fiori…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.