Tesla reduce prețul mașinilor și în România! Tesla Model Y cu 13.000 euro mai ieftină decât ieri!

După ce am tot citit în presa internațională de furia proprietarilor Tesla care s-au trezit că prețul anumitor modele Tesla a scăzut chiar și cu 17%, astăzi am fost șocată să constat că actualizarea acesta de preț a ajuns și România.

Ca idee, o Tesla Model 3 Long Range este mai ieftină cu aproximativ 2000 euro față de ianuarie 2022. Chiar și prețul pentru Tesla Model Y este mai mic cu 1000 euro decât cel al unei Tesla Model 3 Long Range achiziționat în ianuarie 2022. Ieri o Tesla Model Y avea prețul 66.990 euro, iar astăzi prețul ei este de 53990 euro. Practic, prețul modelelor Tesla a ajuns să fie similar cu cel inițial, din mai 2021, atunci când Tesla ajungea în România.

Practic dacă anul trecut modelele Tesla părea că se apreciază odată cu trecerea timpului(prețul pentru un SH fiind similar cu cel al aceluiași model nou, pentru care trebuia să aștepți mai bine de jumătate de an), iată că decizia lui Elon Musk de a scădea prețul drastic pentru o parte din modelele Tesla, a dus practic peste noapte la o depreciere gravă a autoturismelor achiziționate în 2022.

Dacă în China motivul acestor reduceri pare să fi fost alinierea prețurilor cu competiția, în Europa scăderile încă nu s-au lăsat cu ecou decât în rândul doritorilor de Tesla, fericiți că vor plăti mai puțin pentru mașina mult dorită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.