Metoda ce ne va scăpa de șoferii băuți a fost descoperită de un elev de clasa a VII-a

alcool

Din păcate zilnic se întâmplă accidente cauzate de șoferi în stare de ebrietate sau sub influența substanțelor halucinogene. Fapt ce a determinat un puști de clasa a VII-a, pe nume Krishna Reddy, să își dorească o schimbare majoră.

Băiatul a realizat o invenție, ce detectează consumul de băuturi alcoolice sau droguri pe baza dilatării pupilelor. Pupila se contractă atunci când filtrează lumina ce pătrunde în ochi. Pupila se micșorează la lumina puternică, iar la întuneric se dilată. Alcoolul face ca pupila să se contracte, iar drogurile duc la dilatarea acesteia.

Pornind de la aceste informații, puștiul a contruit un dispozitiv format dintr-o cameră digitală, o lanternă și un sul de hârtie igienică. Cum funcționează cele trei piese? Ei bine în timp ce lanterna este îndreptată spre ochi, sulul de hârtie are rolul de a direcționa lumina spre pupică, iar camera înregistrează mișcările pupilei. Cu un soft, se măsoară comprimarea pupilei pentru a detecta consumul de alcool sau de substanțe interzise.

Cu ajutorul acestui dispozitiv se dorește reducerea drastică a accidentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.