Din 2020 maşinile se vor conduce singure

masina automata

În ceea ce priveşte domeniul auto, cu fiecare lansare a unui model pe piaţă, remarcăm o evoluţie spectaculoasă în ceea ce priveşte tehnologia. Dar cum ţi s-ar părea să asişti la lansarea unui autovehicol ce se conduce singur? În primul rând s-ar evita accidentele, ambuteiajele în trafic şi am ajunge la destinaţie în cel mai scurt timp posibil şi în siguranţă.

Pare ceva de domeniul fantastic, dar cu toate acestea se preconizează că în anul 2020 vom asista la lansarea primelor astfel de automobile. Dacă vă gândiţi că nu prea mai este mult timp până atunci, ei bine ţin să vă anunţ că marile companii lucrează la acest proiect de aproape 100 de ani, detaliu mai puţin cunoscut omenirii. Google plusează şi dă ca dată de lansare a primului autovehicol ce se conduce singur anul 2018. Deja se vehiculează faptul că s-ar fi făcut primele teste cu maşinile automate, şi că rezultatele ar fi destul de încurajatoare.

masina google

Google a demarat proiectul legat de maşinile care se conduc singure încă de la începutul anilor 2000, având ca scop reducerea numărului de accidente rutiere sau chiar eliminarea lor dacă este cu putinţă. Din proiect au făcut parte 6 maşini Toyota Prius, 3 Lexus RX450h şi un Audi TT. Proiectul reprezintă speranţa la o viaţa mult mai liniştită din punct de vedere al traficului şi totodată oferă posibilitatea persoanelor cu dizabilităţi să se deplaseze, fără a mai avea nevoie de însoţitor. Google a anunţat că în momentul de faţă există 12 astfel de autovehicule în întreaga lume.

Totuşi nu putem să nu ne întrebăm oare cât de sigure vor fi aceste maşini. Iar în cazul în care s-ar petrece un accident rutier totuşi, cine va fi tras la răspundere?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.