Digi Energy – Energie electrică de la RCS-RDS mai ieftină decât dea furnizată de Electrica

Digi-Energy Compania RCS RDS, unul dintre furnizorii cei mai importanți de televiziune și servicii de internet fix din România șochează printr-un nou proiect, pe cât de grandios, pe atât de îndrăzneț. Va fi unul dintre competitorii Enel. Deja a prezentat oferta de prețuri pentru clienții persoane fizice. Surprinzător este că prețul Digi Energy ajunge să fie cu 24% mai mic față de ceea ce oferă Enel în prezent.

Prețul oferit de Digi Energy pentru energia electrică este de 0,165 lei/KWh fără TVA, iar prețul total cu tarifele reglementate de ANRE ajunge 0,35427 lei/KWh fără TVA(aici intră taxa de transport, distribuție, taxa pentru cogenerarea de înaltă eficiență, serviciile de sistem, contravaloarea certificatelor verzi și acciza).

Cei ce sunt deja clienți RCS RDS sau pensionarii, beneficiază și de reduceri suplimentare: 10 lei fără TVA pentru cei ce utilizează cablu TV și/sau internet fiz și 20 lei fără TVA pentru cei ce se înacdrează în categoria anterioară și sunt pensionari.

Reducerile se acordă pentru contractele semnate pe minim 12 luni. În prezent prețul de energie electrică practicat de cei 4 furnizori, este de 0,59 lei/kWh, la un consum de 100 kWh/lună. Prețul energiei +tariful de furnizare ar însemna 45% din prețul afișat pe factură, ceea ce ar însemna 0,265 lei.

Cu Digi Energy în schimb, se calculează 0,20 lei/kWh pentru condițiile standard(cu TVA inclus) + 0,186 lei pentru cei ce sunt deja clienți RCS RDS și beneficiază de reducerile suplimentare.

La un simplu calcul, Digi Energy oferă un preț la energie, cu 24% mai mic față de cel reglementat în prezent și cu 29% mai mic pentru cei ce se încadrează în reducere de 10 lei.

Dacă ar fi să calculăm prețul final, cu taxele aferente sau mai bine zis prețul care apare pe factură, cel oferit de Digi Energy ar fi cu 11% mai mic față de cel reglementat în oferta standard și cu 13% mai mic pentru cei ce se încadrează în oferta cu reducere.

5 comentarii

  1. Oare de ce eu la un consum de 300 de kw/ h plătesc 540 lei, nu înțeleg de ce se calculează la 1,50 lei kw.

    • Raluca Feraru

      Prețul se calculează după consumul mediu anual.Daca pe anul trecut cons mediu a fost sub 100 kw este un preț gen o,68 ,daca depășește 100 până în 250 se tarif cu 0,8 și dacă e peste 300 sau egal se tarif cu 1,5

  2. Nu stiu de ce, dar in ultimul timp platesc la Dv. cu cca 14% mai mult decat as fi platit la Electrica Furnizare. De ex. pt. luna iulie la un consum de 180 kWh v-am platit 132,78 lei, adica 0,7377 lei/kWh… o vecina de la Electrica furnizare pt. un consum de 239 kWh a platit 154,43 lei, adica 0,6462 lei/kWh : 0,7377:0,6462 x 100 =114,16. Acest lucru s-au repetat si in ultimele doua luni, pe care le-am verificat.
    Nu stiu, dar la incheierea contractului ati facut niste promisiuni in general ,iar pentru pensionari altele in plus…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.