Dacia Spring – Mașina electrică pentru buzunarele românilor!

Revoluția electrică vine anul acesta de la Dacia. Compania și-a prezentat marți prima mașină electrică, eveniment anunțat pe contul de Facebook cu mesajul „r-EV-oluția Dacia începe de mâine ”

Prezentarea celei mai accesibile mașini electrice, cum a fost denumită de producător, ar fi trebuit să aibă loc în cadrul Salonului Auto de la Geneva, eveniment ce a fost anulat din cauza epidemiei de coronavirus. Așadar, compania a ales să anunțe noua Dacia Spring pe Facebook, așa cum au procedat și ale companii auto în ultima perioadă.

Specificații și preț

Dacia Spring este o mașină de oraș, compactă, 100% electrică, despre care se tot vorbea de prin 2019, când Renault susținea că dispune de tehnologia necesară pentru un asemenea model. Este realizată după modelul Renault K-ZE, o mașină vândută deja de francezi în China. Deși prețul de pornire al acesteia este de 8.000 euro, mă aștept că modelul autohton să aibă un preț de plecare în jur de 14.000 – 15.000 euro. Chiar și așa, noua Dacia Spring ar deveni cea mai accesibilă mașină electrică din Europa. Mai mult de atât, în cazul în care Guvernul va încuraja achiziția ei prin programul Rabla, românii o vor putea cumpăra la un preț mult mai ieftin.

https://www.facebook.com/DaciaRomania/videos/274454913543640/

Dacia Spring va fi un model cu 5 uși și 4 locuri, ce se va remarca prin simplitate, robustețe și accesibilitate. Presupun că prin caracteristicile acestea vor să spună că nu va avea tapiserie din piele, încălzire în scaune sau alte finețuri de genul acesta

Va avea o autonomie de 200 km, cam puțin dacă o comparăm cu alte modele de pe piață, dar având în vedere că discutăm despre un model urban, presupun că este ok. Va avea o baterie de 26,8 kWh, cu un motor electric de 45CP, ce va dezvolta o viteză maximă de 105 Km/h.

Se preconizează că mașina va intra în producție în toamna aceasta, urmând ca din vara lui 2021, cel târziu, începutul lui 2022 să fie scoasă la vânzare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.