Dacia electrică sub 15.000 euro – când ar putea fi lansată

Dacia electric

Renault vrea să atace tot mai mult piața mașinilor electrice accesibile, iar de această dată își propune să introducă în scenă Dacia. Acesta ar putea fi unul dintre cele mai accesibile autoturisme electrice de pe piață, susține Jean Christophe Kugler, președinte Dacia: „Chiar și cu acest model vom rămâne şocant de accesibili. Nu vom schimba direcția în care merge brandul. Vom beneficia de pe urma poziției alianței (Renault – Nissan Alliance) și avem la dispoziție tehnologii care și-au dovedit utilitatea, pe acestea le vom putea folosi pe Dacia. Avem toată această tehnologie, pentru automobile electrice, deja pregătită și disponibilă. Fiind parte din această alianță înseamnă și că atunci când avem nevoie de o tehnologie, o avem. Nu trebuie să negociem”.

Deși nu a fost anunțată și o dată oficială pentru lansarea noului autoturism electric, potrivit publicației soymotor.com, în 2020 vom avea prima Dacie electrică, produsă de Renault, iar prețul acesteia va fi sub 15.000 euro. Dacă zvonurile se confirmă, noul autovehicul ar deveni cea mai ieftină mașină electrică din Europa.

Potrivit zvonurilor, primul model Dacia electric s-ar putea asemăna destul de mult cu Renault Zoe, având o baterie de 41 kWh, ce i-ar putea asigura o autonomie de 290 km. Noile informații sună bine, însă sperăm doar ca până în 2020 să avem și o rețea de încărcare a mașinilor electrice mult mai bine pusă la punct. Având în vedere că în momentul de față sunt doar 55 de stații de încărcare electrică în toată țara, și aproape jumătate dintre acestea se regăsesc în București, cu siguranță este nevoie de mult mai mult de atât pentru ca piața autoturismelor electrice să fie încurajată și în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.