Cum să cumperi de pe Gearbest fără TVA și taxe vamale. Cum stă treaba cu garanția?

De vreo 2 ani încoace am început să îmi comand produse din China, mai exact de pe Gearbest.com, și asta pentru simplul fapt că prețurile produselor sunt mult mai bune față de ce găsim în țară. E adevărat, la început am fost destul de sceptică. Știți voi, magazin chinezesc? trebuie să plătesc și alte taxe pentru colet? dacă nu primesc ce trebuie? cum e cu garanția, dacă mi se strică produsul?

Având toate aceste îndoieli, am zis să pornesc cu o comandă mică, de test, să văd ce se întâmplă. Rezultatul? Am fost plăcut surprinsă de faptul că totul a decurs bine și coletul meu a ajuns în siguranță. E adevărat, transportul a durat în jur de o lună, produsele venind din China.

tracking

Taxe și transport

De atunci cred că am înregistrat zeci de comenzi pe Gearbest, mai ales că o mare parte dintre produse se află și în depozitele din Europa(produsele ajung în 1-2 săptămâni atunci când vin din depozitele din Europa). În plus de aproximativ 1 an, Gearbest a introdus un serviciu de livrare foarte interesant, Priority Line(Eu Express), ce face ca produsele să fie livrate direct acasă prin DPD sau Urgent Cargus, fără a plăti TVA sau alte taxe vamale. Serviciul acesta poate fi gratuit sau se poate percepe o taxă în funcție de volumul coletului și valoarea lui. Eu până acum am plătit în jur de 4-5$ atunci când l-am folosit. Nu mi s-a părut mult, având în vedere că îmi vine coletul direct acasă, fără alte bătăi de cap. Singurul dezavantaj ar fi faptul că metoda aceasta de plată nu este disponibilă pentru toate produsele de pe Gearbest.

tracking

Garanție

Bun acum că am lămurit partea cu taxele și transportul, ce ne mai rămâne? Da, garanția. Deși site-ul oferă garanție pentru produsele vândute, cu siguranță mulți nu știu aspectul acesta, iar alții se gândesc că ar fi mult prea complicat să trimiți produsul înapoi în China în cazul în care ar păți ceva în perioada de garanție. Din fericire, o singură dată am întâmpinat probleme cu un produs achiziționat de pe Gearbest. Este vorba de o periuță de dinți electrică, care la nici 6 luni de utilizare, a încetat brusc să mai funcționeze.

Cum am procedat?

Am deschis un ticket, la suport, în care am explicat problema, am trimis și un clip demonstrativ, iar după un schimb de mesaje, mi-au trimis o altă periuță electrică fără să fiu nevoită să o mai trimit la ei pe cea stricată. Bănuiesc că nu se întâmplă asta și atunci când e vorba de un produs mai scump, un smartphone sau un laptop de exemplu. Totuși, am mai citit și despre experiențele altor clienți, care au trimis produsele în China, la garanție și totul a fost în regulă.

Concluzie

Ca și concluzie, comenzile pe Gearbest nu sunt deloc complicate. Dacă nu te deranjează faptul că produsul dorit ajunge într-o perioadă ce variază între o săptămână și o lună, în funcție de depozitul din care este comandat, s-ar putea să prinzi niște oferte de neratat pe Gearbest.com. De exemplu, mâine se dă startul pentru Black Friday, și magazinul va pune la bătaie 10 OnePlus 6T la 299$, adică aproximativ 1200 lei. La noi în țară, telefonul este la 3199 lei. Nici de Black Friday nu am văzut reduceri așa bune la magazinele românești. OnePlus 6T este unul dintre produsele vedetă pentru acest eveniment, însă aici, găsești și altele cel puțin la fel de interesante.

gearbest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.