Cum transferi fișiere de pe Android pe MacBook!

Dacă pentru utilizatorii de iPhone transferul de date pe un MacBook este extrem de simplu, că doar vorbim de un ecosistem super bine pus la punct, ei bine pentru utilizatorii de Android lucrurile ar putea părea ceva mai complicate. În realitate însă, nu este deloc așa.

Spre deosebire de Windows, macOS nu permite utilizatorului de Android să-și acceseze fișierele telefonului în mod nativ și nici AirDrop nu funcționează cu telefoanele Android.

Și pentru că sunt o utilizatoare de MacBook de ani de zile, dar și de Android, îți voi arăta metoda pe care eu o folosesc pentru a-mi transfera fișierele de pe al meu Pixel 6 Pro pe Mac și invers. Este vorba despre aplicația Android File Transfer, poate cea mai populară metodă folosită pentru această acțiune.

Tot ce trebuie să faci este să descarci și să instalezi aplicația, după care conectezi telefonul la MacBook folosind un cablu USB, oferi accesul și de pe telefon pentru transferul de date, deschizi Android File Transfer și asta-i tot, poți începe să navighezi prin fișierele pe care vrei să le transferi de pe telefon pe Mac sau invers.

Metoda aceasta o folosesc de ani de zile. Mi se pare destul de ușor de utilizat. Știu că mai există și altele, dar cu aceasta am rezonat eu cel mai bine. Voi ce opțiune ați ales pentru transferul de date între Android și MacBook?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.