Conversațiile pe Whatsapp și Facebook pot fi interceptate foarte ușor!

De cele mai multe ori apelăm la aplicațiile de mesagerie pentru a comunica cu alte persoane. Dintr-un studiu recent reiese că doar 14% dintre utilizatorii acestor aplicații știu să se protejeze de hackeri, astfel încât conversațiile lor să rămână private.

whatsapp și acebook

De cele mai multe ori mesajele pot fi interceptate cu ușurință, fără ca măcar unul dintre participanții la conversație să realizeze acest aspect.

Potrivit publicației Daily Mail, studiul realizat de Elham Vaziripour, doctorand al Universității Brigham Young face referire la aplicațiile Facebook, Whatsapp și Viber.

Aplicațiile Viber și Whatsapp vin cu un sistem automat de criptare end-to-end, ceea ce îi determină pe utilizatori să se simtă în siguranță, iar pentru aplicația Facebook Messenger, utilizatorii ar trebui să seteze criptarea mesajelor.

Ceea ce puțini știu, este că pentru ca o conversație poate fi cu adevărat protejată doar în cazul în care utilizatorul folosește o „ceremonie de autentificare”. Din păcate puțini utilizatori cunosc această metodă de a se proteja.

În urma studiului efectuat, a reieșit că doar 14% dintre participanți, știu cum să-și cripteze corect mesajele, iar asta se datorează și faptului că „ceremonie de autentificare” este o procedură ceva mai dificilă, ce necesită aproximativ 11 minute pentru a fi realizată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.