Confortul și tehnologia merg mână în mână!

Da, pentru mine confortul și tehnologia merg mână în mână. Și de când cu pandemia asta, am învățat să prețuiesc mult mai mult cuvântul „acasă”. O locuință caldă și curată, dotată cu toate condițiile necesare pentru a mă bucura de ea indiferent de temperatura de afară este idealul.

Și dacă pe parte de activități casnice putem eficientiza astăzi lucrurile: lăsând aspiratul și întreținerea pardoselilor în seama roboțelului de aspirare, spălatul vaselor în seama mașinii de spălat vase, de rufe se ocupă mașina de spălat automată, chiar și atunci când suntem plecați de acasă, în ceea ce privește confortul termic, vara aceasta cei de la ENGIE vin cu o ofertă interesantă pentru consumatorii care au nevoie să-și schimbe vechea centrală. Este vorba de un pachet special, ENGIE Thermo Smart prin care orice consumator poate înlocui centrala veche cu una nouă Viessmann, cu garanție extinsă 5 ani de zile. Pachetul conține mai multe beneficii, printre care: un termostat smart, la care să te conectezi prin aplicație, direct din telefon; servicii tehnice de verificări/revizii periodice pentru instalația de gaz și centrala termică; ai monitorizare 24/7 și asistență tehnică proactivă pentru centrala termică și furnizarea gazelor naturale la un preț fix timp de 12 luni. Practic, ENGIE stă cu ochii pe centrală, se asigură că totul funcționează cum trebuie, iar tu stai liniștit în cuibușorul tău.

Eu m-am mutat de curând într-un apartament dotat cu centrală nouă și am văzut clar diferența între centrala alor mei, care are deja mai bine de 10 ani(ca idee, durata de viață a unei centrale este undeva între 10 și 15 ani de zile) și una nouă. În primul rând apa nu mai vine în valuri, când rece, când fierbinte; centrala este mult mai silențioasă, iar partea cea mai importantă, consumul este mult mai mic, fără să fac niciun compromis atunci când vine vorba de confortul meu(22-24 grade când sunt acasă). E adevărat, folosesc și un termostat smart, în timp ce ai mei au un termostat manual pentru centrala lor, iar avantajul unui control inteligent este că poate duce la economii de până la 30% care să se reflecte pe  factura de gaz. Un termostat inteligent îți permite să setezi temperatura pe ore. Adică, în cursul săptămânii vreau să am 23-24 de grade în intervalul orar 16:00 – 8:00, când toată familia este acasă și 18 grade în intervalul orar 8:00 – 16:00, când toți sunt plecați. Poți face setări chiar și pe zile, dacă știi că weekend-urile ești pleca de exemplu…

Pentru cei care au nevoie să își schimbe centrala și nu își doresc prea multe opțiuni extra, cei de la ENGIE mai au încă două pachete: ENGIE Thermo Plus(vine cu opțiunile menționate mai sus, mai puțin furnizarea de gaze naturale la un preț fix timp de 12 luni) și ENGIE Thermo Start(nu include serviciile de monitorizare 24/7 și asistența tehnică proactivă a centralei, nici termostatul inteligent și nici furnizarea de gaze naturale la un preț fix timp de 12 luni).

Eu zic că dacă vă pregătiți să înlocuiți vechea centrală, merită totuși să analizați avantajele pe care le oferă pachetul cel mai complet, ENGIE Thermo Smart:

  • Centrală termică Viessmann Vitodens 050W 24 kW(cu garanție extinsă 5 ani).
  • Servicii complete de instalare echipamente(transport, instalare și punere în funcțiune a echipamentelor incluse).
  • Reciclarea centralei vechi. Nu-ți bați capul unde să o duci, cei de la ENGIE se ocupă de preluarea și reciclarea ei.
  • Servicii tehnice de verificări/revizii periodice pentru instalația de gaz și centrala termică. Sunt incluse 3 servicii tehnice de verificare sau revizuire periodică a instalației de gaze naturale și 3 verificări tehnice periodice a centralei termice.
  • Monitorizare 24/7 și asistență tehnică proactivă pentru centrala termică. În cazul în care centrala indică o posibilă defecțiune, utilizatorul este contactat de un tehnician pentru remedierea situației.
  • Termostat Smart tado° cu ajutorul căruia poți controla eficient temperatura și umiditatea locuinței. Se conectează la aplicații de vreme, astfel încât să adapteze constant temperatura. Dacă  pleci de acasă poți seta din aplicație temperatura dorită atunci când revii. Vrei 24 de grade? Perfect. 24 să fie. Mai mult de atât, primești informații despre calitatea aerului și  parametrii de tempertaură și energie.
  • Furnizare gaze naturale la un preț fix timp de 12 luni. Indiferent de fluctuațiile pieței pe următorul an, beneficiezi de un cost fix.
  • Sistem de plată avantajos cu zero avans pentru echipamentele și serviciile tehnice din pachet, plată eșalonată printr-un abonament lunar, timp de 60 luni, direct pe factura de gaz. Fără avans. Având în vedere că schimbarea centralei presupune un cost ridicat, eu zic că eșalonarea ar putea fi o soluție bună pentru a nu simți investiția adânc în bugetul familiei.

Și dacă-i cald și bine în casă, atunci iarna poate să vină liniștită… Voi, cum vă pregătiți pentru o iarnă care se anunță a fi „altfel” din toate punctele de vedere?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.